The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

7x praktisch advies: hoe bouw je een vermogen op?

3 Mins read

Iedereen wil graag rijk zijn. We dromen allemaal van een vermogen dat ons voorziet een comfortabel, plezant en awesome leven. Maar hoe kom je op dat punt? Hoe bouw je eigenlijk een vermogen?

Voor ieder die verder kijkt dan de loterij, lees graag deze 7 tips en zie je vermogen groeien!

1. Bepaal de wens en maak de keuze

Wat betekent rijk/vermogend zijn eigenlijk voor jou? Is dat miljoen cash in de kluis? Of is dat een miljoen in vermogen (hypotheek, bedrijf, aandelen)? Is het 5 miljoen? Is het 5000 netto uitgekeerd krijgen per maand vanuit je beleggingen? Wat is exact wat je eigenlijk in geld wil zien?

Bepaal de wens en bereken vervolgens hoeveel je exact nodig hebt. Daarna is het aan jou om de keuze te maken; ga ik deze route aan? Wil ik al die jaren spenderen aan het verkrijgen van dit vermogen? Zo ja: go get e’m tiger!

2. Lees boeken

De tweede stap is jezelf op niveau te krijgen. Als je vermogen wil bouwen, vooral als je niet per se iets hebt, moet je absoluut leren hoe dit wereldje werkt. Hoe zit dat nou met hypotheken, aandelen, investeren, zaken doen, onderhandelingen en belastingen. Saaie taaie materie, dat klopt, maar je kan niet een sportschool 1x binnen zijn geweest en verwachten dat je daarna een sixpack hebt.

3. Vergroot je inkomen

Simpel doch zo essentieel. De weg naar vermogen is als een ladder en om verdere stappen te kunnen maken zul je toch meer inkomsten moeten genereren. Je kunt om meer salaris vragen (doe eerst beter je best!), je kunt je eigen bedrijf starten (de snelste potentiële weg naar groter geld) en je kan slimme side-hustles starten. Zolang er maar meer netto in je handen wordt geschoven! Pas dan kun je starten met je vermogen bouwen.

4. Team up met je partner

Het gevecht naar de top hoef je niet per se alleen te doen. Wees slim en zoek je een partner uit die ook dezelfde mindset heeft. Als zij (of hij) ook een goede baan of business heeft, is het een stuk makkelijker om de rekeningen te betalen (alles door de helft!) en geld weg te leggen voor beleggingen, de hypotheek en investeringen. Samen bouw je een stuk sneller vermogen op.

pro tip; blijf lief voor elkaar, doe je best voor elkaar. Scheiden is immers peperduur!
pro tip 2; ga trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Trouwen is naast romantisch óók gewoon een zakelijk contract.

5. Koop een huis

Een huis kopen dé aankoop en dé investering die je op het lange termijn zal voorzien van een prachtig onderdak, leefomgeving en een groeiend vermogen. Huren is weggegooid geld, vooral als je op een mooie locatie toch blijft wonen.  Doe de investering van je leven en bouw aan zowel een droomhuis als een mooi vermogen met een hypotheek van NIBC Direct.

6. Investeer in solide lange termijn aandelen

Aandelen, bijna niemand snapt er iets van terwijl de hele financiële wereld er bezeten van lijkt te zijn. Heb je wel eens gehoord van index funds? De S&P500? Vanguard? Compound Interest? Google graag deze termen en wees welkom in de wereld van slome doch solide aandelen die consistent je geld laten groeien, zonder ook maar iets te hoeven doen!

Compound interest calculator

Compound interest is een wereldwonder. Rente op rente. Mijn plan? Ik beleg 5000 euro in Vanguard’s index fund en maak elke maand extra 250 euro over. Als ik dit 30 jaar lang zo doen, met 8% interest, heb ik aan de einde van de rit ruwweg zo’n 417.000 euro. Oftewel; zelf je pensioen en plezier regelen! Bereken het zelf op de Compound Interest Calculator >

7. Doe aan Functioneel Materialisme

Materialisme is onzin, Functioneel Materialisme is super. Koop wat je écht veel gebruikt en wat je vooruit helpt in het leven. Kijk je graag televisie? Koop een mooie complete set. Boeien auto’s je niet zoveel? Laat die dure auto links liggen. Reis je graag? Boek vaker leuke reisjes en spendeer geen geld meer aan wat daar niet bij past. Wil je liever een groot gezin met een groot huis? Ga all-in op die hypotheek en bouw je droomhuis. Meer over Functioneel Materialisme > >

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…
More #MNLK

Wat iedereen zou moeten weten over geld lenen

3 Mins read
Geld lenen, we krijgen er in ons leven allemaal mee te maken. Van een euro lenen voor een broodnodig bakje koffie tot…