The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

9 extreme sporten voor op je bucketlist (?!)

1 Mins read

1. Volcano Boarding

Deze sport is zo extreem als de naam al doet vermoeden. Er zijn slechts twee locaties ter wereld waar je dit kan doen. De bekendste is wellicht Leon in Nicaragua. Hier wandel je te voet naar de kraterrand van de actieve Cerro Negro, waarna je aan duizelingwekkende snelheden op een houten board op de vulkanische ondergrond naar beneden glijdt.

2. Bungee

De diepte induiken terwijl je enkel met een elastiek vast hangt. Het feit dat je met je hoofd eerst springt, maakt de adrenalinestoot nog groter.

3. Duiken met haaien

Duiken is op zich al een extreme sport, maar in Zuid-Afrika gaan ze nog een stapje verder. Hier daal je af in een kooi waarna je korte tijd later omsingeld wordt door mensenhaaien.

4. Raften

Weinig sporten geven een grotere kick dan in een raft een wilde rivier bedwingen. Teamwork is hier belangrijk om de heftige stroomversnellingen te bedwingen.

5. IJsklimmen

Klimmen langs een rotswand is al heftig, maar wat als de wand niets meer is dan een bevroren waterval?

6. Skydiven

Skydiven is een van de weinige sporten die vrijwel iedereen op zijn bucketlist heeft staan. Springen uit een vliegtuig bezorgt je de ervaring van een vrije val. Het kan moeilijk extremer.

7. Coasteering

Coasteering bestaat uit klauteren langs de rotsen, wildwaterzwemmen en springen van kliffen. De activiteit vindt plaats op de grens tussen het vasteland en de zee of oceaan.

8. Abseilen

De schrik van iedereen met hoogtevrees. Gezekerd met een touw een steile bergflank afdalen is een ervaring die iedereen eens moet hebben meegemaakt.

9. IJszwemmen

Ben jij een ijsbeer die dit aandurft?

Leestips:

Related posts
Mind & Soul #MNLK

Wat staat er bij jou op je bucketlist?

1 Mins read
Tegenwoordig zijn er steeds meer Nederlanders, en zeker jongeren, die een bucketlist hebben. Een bucketlist is een lijst activiteiten en avonturen die…
Mind & Soul #MNLK

Wat zou je nog graag in je leven willen doen? Maak een bucketlist.

1 Mins read
Wat staat er op jouw bucketlist? Je zou een bucketlist kunnen omschrijven als een opsomming van alle dingen die je nog wilt…