The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

900.000 euro voor de Tibetaanse Mastiff?!

1 Mins read

De top 3 meest dure huisdieren ter wereld(!) vind je hieronder. Informatie over de Bengaalse Kat, de Koi Karper en de Tibetaanse Mastiff.

3: De Bengaalse kat

Bengaalse kat

Voor raskatten moet je een flink bedrag neertellen. De Bengaalse kat is het duurste ras dat in Nederland en België gehouden mag worden. De prijs kan oplopen tot 20.000 euro. De Bengaalse kat is een kruising tussen de huiskat en de Aziatische luipaardkat. Na de eerste kruising moeten er minimaal 4 generaties zitten voor de kat geschikt is als rustig huisdier. De Savannah en Ashera zijn nog duurdere rassen, maar deze zijn verboden in ons land. Voor de Ashera wordt wel 70.000 betaald.

2: De Tibetaanse Mastiff

Een Tibetaanse Mastiff

Honden heb je in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Een hond uit het asiel koop je al voor rond de 300 euro. Voor een rashond met stamboom moet je de portemonnee verder opentrekken. De Tibetaanse Mastiff is het duurste hondenras ter wereld. Een pup van dit ras kost gemiddeld 6300 euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 900 000 euro. Vooral in China is de Tibetaanse Mastiff erg populair als status symbool. In Tibet wordt het ras zelf als heilig gezien.

1: De Koi Karper

Koi Karper

Een Koi Karper kun je al voor een paar euro aanschaffen. Maar echte karperliefhebbers leggen voor een karper met de juiste kleurverhoudingen hoge bedragen neer. Voor een van de duurste karper ooit werd rond de 1.700.000 dollar betaald. Koi Karpers kunnen oud worden en groeien langzaam. Koi Karpers op leeftijd zijn dan ook meer waard dan jonge vissen. Vanwege de populariteit van de vissen worden ze steeds vaker uit vijvers gestolen. Oppassen geblazen dus al je een kostbaar exemplaar hebt rondzwemmen.