The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Aan de kant voor de Mercedes G klasse 63 AMG Brabus

1 Mins read
Cars & Tech #MNLK

Aan de kant voor de Mercedes G klasse 63 AMG Brabus

1 Mins read

Uniek in z’n soort is de Mercedes G klasse 63 AMG Brabus, maar uniek betekent niet in alles nieuw. De motor, wat werkelijk deze auto tot een beest maakt, heeft zich jarenlang bewezen in de Mercedes 600 SL dus het is echt beproefd. Maar mocht je een 900 PK sterke V12 met twee turbo’s overdreven vinden, er is een instapexemplaar voorzien een bescheiden V8 motor met 585 PK op de krukas.

De Mercedes G klasse 63 AMG Brabus – handig?

Voordat je denkt, dit is toch niets voor in Nederland, dan juist het advies om deze alinea aandachtig te lezen. Uniek is dat het interieur volledig naar wens te realiseren is. Weinig fabrikanten bieden zoiets aan, de meeste automerken gaan uit van standaarden. Hieruit kun je concluderen of het de vraag is of het de bedoeling is om met deze auto door de modder te crossen. Is het niet meer een auto om in alle rust en comfort over onze mooie asfaltwegen te cruisen?

Om daarna met twintig kilometer per uur, in een woonwijk, de verkeersdrempels als enige hindernis te nemen? Dat op het eerste zicht een auto eruit ziet als een terreinwagen, wil niet zeggen dat je op zoek moet gaan naar een onverharde weg om daar overheen te scheuren.

Het uiterlijk en de prijs?

Wat is het? Oud in een nieuw jasje, of nieuw in een oud jasje? Voor zo’n hypermoderne auto heeft het een erg klassiek model. De wagen is net zo hoekig als een oude Land Rover, deze had ook geen enkele stroomlijn. Dan nog een motor die jarenlang dienst heeft gedaan in de Mercedes 600. Zo op het eerste zicht lijkt het wel alsof ze bij Brabus allemaal oude onderdelen bij elkaar hebben geraapt om de auto te realiseren. Desalniettemin is de Mercedes G klasse 63 AMG Brabus de auto van nu.

De meest moderne technieken zijn er in verwerkt, het is te omschrijven als één grote nieuwe innovatie op wielen. Wat rest is het prijskaartje, afhankelijk van de uitvoering en hoe goed je kan afdingen, een ton of zes.

Leestip -> De Lamborghini Urus is een hele dikke auto!