The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Aan welke criteria moet het internet bij jou voldoen?

2 Mins read

Binnen veel bedrijven is men grotendeels afhankelijk van het internet. Ligt het internet even plat, dan kan dit voor veel vertraging zorgen. Binnen sommige bedrijven geldt zelfs dat er helemaal niet meer gewerkt kan worden als het internet eruit ligt. Wil je dergelijke problemen voorkomen? Dan is het aan te raden om even na te gaan aan welke criteria het internet bij jou moet voldoen. Hieronder benoemen we een aantal zaken om goed op te letten.

Belangrijk is dat het internet goed blijft werken

Om te beginnen is het dus belangrijk dat je internet niet zomaar wegvalt. Om daarvoor te zorgen, is het van belang dat je voor de juiste provider kiest. Er zijn een hoop providers om uit te kiezen en de ene provider heeft net iets meer storingen dan de ander. Ook is het belangrijk dat jouw netwerk goed geconfigureerd wordt. Gebeurt dat niet, dan kunnen er zich sneller problemen voordoen met je netwerk. Wanneer je met veel mensen bent en afhankelijk bent van het internet, kan het verstandig zijn om het netwerk te laten beheren door een externe partij. Wanneer dan problemen ontstaan, is er al snel iemand aanwezig op locatie.

Zorg voor een snelle internetverbinding

Ook de snelheid van het internet is zeer belangrijk. Wanneer je internet traag is, kan dit soms net zo vervelend zijn als wanneer het internet helemaal wegvalt. Het kan ervoor zorgen dat er niet meer goed gewerkt kan worden. Het is bijvoorbeeld aan te raden om voor een glasvezelverbinding te kiezen. Een glasvezelverbinding kan snelheden tot wel 1000 mb/s bereiken. Dat is echt ontzettend snel en meer dan voldoende voor de meeste bedrijven. Is er bij jou geen glasvezelverbinding aanwezig? Dan kan dit door middel van bijvoorbeeld NDIX alsnog geregeld worden. Zakelijk glasvezel is zo snel dat al je problemen met het internet al snel verleden tijd zouden moeten zijn.

Wat doe je bij internetproblemen?

Als er zich toch nog eens internetproblemen voordoen, is het belangrijk dat je ook weet wat je moet doen. In dit geval kun je het best contact opnemen met je provider. Ga ook eens na of er geen sprake is van een regionale storing. Indien dat het geval is, zul je meestal moeten afwachten tot de problemen zijn opgelost. Je kunt ook altijd even proberen om je eigen router te resetten. Dat vormt soms ook al de oplossing en je hoeft dan niet af te wachten tot er een specialist bij je aanwezig is.

Ga zelf eens na hoe snel jouw internet is

Als je “speedtest” opzoekt op internet, dan komen er verschillende tools naar boven waarmee je jouw internet snelheid kunt testen. Het is zeker aan te raden om dit eens uit te proberen. Doe dat wel op een moment waarop weinig mensen gebruikmaken van het netwerk. Als verschillende mensen het netwerk gebruiken, zal dat namelijk altijd invloed hebben op de snelheid van het netwerk. Test de snelheid eens op een rustig moment en je komt er al snel achter of jouw netwerk zo snel is als je provider je beloofd heeft.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe kun je het beste kiezen welk alles in 1 pakket bij jou past?

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Geld besparen door over te stappen van internet provider

2 Mins read
Kijk jij net als veel anderen niet meer om naar je internet abonnement? Het wordt maandelijks van je rekening afgeschreven en het…
More #MNLK

Waarom snel internet bijna altijd de beste optie is

2 Mins read
Of het nu internet is voor thuis of voor een kantoorpand of winkel, snel internet is tegenwoordig vrijwel onmisbaar geworden. Hoe sneller,…
More #MNLK

Drie ideeën voor het verkrijgen van een sterke link

2 Mins read
Als je bezig bent met SEO en dus het omhoog krijgen van de zoekpositie van jouw website, is het verkrijgen van sterke…