Relax & Travel #MNLK

Acapulco, een stad met bijna 900.000 inwoners, is na Cancun, de populairste badplaats van Mexico

1 Mins read

De stad is gelegen aan zuidwestkant van Mexico aan de Grote Oceaan en behalve badplaats is de stad ook een belangrijke havenstad. Acapulco is in 1528 gesticht en diende als het vertrekpunt voor schepen die naar Azië vertrokken. Acapulco bestaat globaal gezien uit drie wijken. Dat zijn de oude stad, de hotelzone die Acapulco Dorado wordt genoemd, en de nieuwe stad. Er is een flinke kunstmatige scheiding tussen de toeristenhotels en de arme delen van de stad.

Acapulco is met name populair onder Amerikaanse toeristen

Acapulco wordt als reisdoel vaak niet in de pakketten van de grote reisorganisatoren opgenomen. Die richtten zich vooral op het Westelijke Cancun. KLM vliegt met prijzen rond de €1000 wel op de stad, en hotels zijn eenvoudig online te reserveren. In de stad is het hele jaar warm en zonnig. Wel is er een regentijd die van eind mei tot en met september duurt en in oktober moet rekening gehouden worden met het orkaanseizoen. Regen valt vaak in de vorm van korte maar zeer hevige buien.

Acapulco lucht en zon

Ontdekken maar

Behalve genieten van het strand aan de azuurblauwe zee zijn er veel excursies op zee, maar ook door de stad beschikbaar. Er kan goed worden gedoken. Beroemd is de 35 meter hoge Acapulco Cliff bij de rotsen van La Quebrada, waarvan durfallen met spectaculaire zweefduiken in de zee springen. De stad heeft een bruisend nachtleven. In Acapulco kan de bezoeker ook enkele bezienswaardigheden bezoeken. De “Fuerte de San Diego” is een volledig herbouwd oud fort en museum, met voorwerpen rondom de stichting van de stad. In mei vindt jaarlijks het “Festival van Acapulco” plaats. Gedurende een week lang wordt er door de gehele stad groot feest gevierd.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken?
En deze: Khao Lak is een strandplaats in de provincie Phang Nga in Thailand en ligt op ongeveer 60 kilometer ten noorden van Phuket