ACT IT OUT podcast aflevering #33: Productiviteit en reflectie, met Rick Pastoor

Gisteren deelde ik met jullie de boekrecensie van Grip van Rick Pastoor. Een aanrader voor elke kantoorslaaf, neuroot, chaoot en stresskip. Op zoek naar meer content van Rick, trof ik de toffe podcast aan van ACT IT OUT van Thomas de Vries.

Je kunt deze podcast van 1 uur en 18 minuten luisteren via AnchorFM of Apple Podcast.

“Productiviteit, een ondhttps://anchor.fm/act-it-out/episodes/Aflevering-33—Productiviteit-en-reflectie–met-Rick-Pastoor-e425dserwerp waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Ik haat het omdat ik eigenlijk een enorme sloddervos ben, maar houd ervan omdat het me wel helpt een wat minder grote sloddervos te zijn. Als het gaat om productiviteit, is er in Nederland op dit moment niemand beter om mee te praten dan Rick Pastoor. Rick is schrijver van de de hit Grip. Een boek over,  je raad het al, productiviteit. Het mooie van het boek vind ik dat het niet alleen gaat over takenlijsten,  agenda’s en to-do’s, maar ook over ‘wie ben ik’, ‘wat vind ik leuk’ en ‘waar ben ik goed in’. Wat mij betreft belangrijke vragen waar we vaak niet aan toe komen doordat we allemaal verslaafd zijn aan instagram. Maar even serieus, het boek is een absolute aanrader. De podcast natuurlijk ook;). “

Waar hebben we het over: 
* Hoe je je agenda, takenlijst en email het best kunt gebruiken
* Waarom reflecteren zo belangrijk is
* Hoe je een mentor vindt
* welke dingen helpen om gemotiveerd te raken
* en hoe je nee zegt.

Shownotes/boektips: 
Angela Duckworth – Grit
Stephen Covey – de 7 eigenschappen van effectief leiderschap
Simon Sinek – Start With why
David Allen – Getting Things Done
Gary Keller – The One Thing


Check ook: De ‘Master Your Mind’-podcast van Michael Pilarczyk is een aanrader!