Sport & Lifestyle #MNLK

Afslanken met shaken

2 Mins read

Wil jij graag ontzettend snel afvallen, dan kan dit door het drinken van shakes. Niet voor niets is het afvallen met shakes één, en zoniet de populairste manier om snel flink wat gewicht te verliezen. Een ander woord voor deze shakes is ook wel ‘dieet shake’. Ondanks het feit dat de meeste mensen die snel willen afvallen hier ontzettende succes mee boeken, is deze manier van afvallen er niet één die geschikt is om gedurende een lange periode te volgen. Om je een idee te geven wat deze shakes doen en wat het exact is, lichten we hieronder het één en ander verder toe.

Wat zijn shakes?

Wanneer je wilt afvallen, dan kun je ervoor kiezen meermaals per dag een afval shake te drinken ter vervanging van een maaltijd. Doordat de calorieën in deze shake minimaal zijn, zul je al snel een flink calorietekort creëren in je lichaam. Dit betekent, dat je lichaam aanspraak zou gaan en ook moeten maken op je reserves. Doordat een shake vaak niet meer dan gemiddeld 200 kcal bevat, kun je je wel voorstellen, wat het effect hiervan zal zijn. Ondanks het feit dat de calorieën minimaal zijn, bevatten deze shakes vaak wel alle benodigde voedingsstoffen, die je normaliter ook binnenkrijgt door het nuttigen van een maaltijd of tussendoortje.

Voordelen

Wanneer je snel wilt afvallen, dan hebben deze shakes wel degelijk de nodige voordelen. Om je een idee te geven welke dit allemaal zijn, hebben we de belangrijksten er voor je tussenuit gehaald. Zo heeft het als voordeel dat je niet na hoeft te denken wat je gaat eten. Het is immers vanzelfsprekend dat je een shakes neemt in plaats van een maaltijd. Daarnaast heb je ook meer tijd over, vooral wanneer je alleen woont, omdat je simpelweg geen eten hoeft te maken. Als laatste voordeel en die hebben we natuurlijk al meermaals genoemd, is dat je ontzettend snel en veel kunt afvallen.

Nadelen

Na tal van voordelen, vraag jij je misschien ook wel af of er nog nadelen kleven aan het gebruik van shakes ter vervanging van je maaltijd. En ja, die zijn er wel degelijk. Om je een idee te geven, hebben we er hier ook, net als bij de voordelen, een paar voor je tussenuit gehaald en wat verder toegelicht. Doordat je alleen shakes drinkt, zal je gedurende deze periode niet kauwen. Kauwen is belangrijk voor onze vertering en geeft ook een seintje aan onze hersenen dat we aan het eten zijn. Het kan dus vooral in het begin ontzettend wennen zijn, omdat je simpelweg alleen drinkt.

Is het gevaarlijk?

Je lichaam blootstellen aan een extreem calorietekort, dat is natuurlijk nooit goed! Maar of het afvallen door middel van eiwitshakes ook daadwerkelijk schadelijk is voor onze gezondheid, dat is immers nooit bewezen. Wel is het verstandig, dat vooral wanneer je flink overgewicht hebt, je ook een diëtist raadpleegt, die jou gedurende het traject kan ondersteunen en begeleiden. Het is namelijk belangrijk, dat je niet alleen je shakes tot je krijgt, maar er ook voor zorgt dat de rest in juiste balans is. Het kan dus zomaar zijn, dat uit een eventuele meting blijkt, dat het afvallen met shakes iets is, wat helemaal niet bij je past.

Conclusie

Dat je door het vervangen van maaltijden door shakes ontzettend snel veel kilo’s kunt afvallen, dat is geen geheim. Echter is het wel belangrijk dat je dit op een verantwoorde en veilige wijze doet. Het is dus verstandig, dat wanneer je voornemens bent dit te gaan doen, je dit onder begeleiding doet van een diëtist. Deze houdt namelijk niet alleen je hartslag en bloeddruk in de gaten, maar meet ook je bloedwaarden, zodat ze zeker weten dat alles verantwoord en op een goede manier gebeurt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

 

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Effectieve Fitnessoefeningen om Af te Vallen: Bereik Je Ideale Gewicht met deze Topkeuzes

1 Mins read
Wil je graag afvallen en je ideale gewicht bereiken? Het combineren van een gezond dieet met regelmatige lichaamsbeweging is een beproefde aanpak…
Drinks & Food #MNLK

5 tips om een gezond dieet vol te kunnen houden

2 Mins read
Wil je graag afvallen of een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om een dieet te volgen dat bij jou past…
More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read
Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats…