The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Afvallen zonder een dieet?

1 Mins read

Wanneer je ervoor kiest om wat kilo’s af te vallen is het belangrijk van een bepaalde levensstijl aan te nemen. Natuurlijk zul je een paar dingen moeten laten, maar deze aanpassingen zijn heus niet zo ingrijpend als je zelf denkt. Het aanpassen van het tijdstip waarop je eet kan een impact hebben op de manier waarop je lichaam calorieën gaat verwerken. Lees in dit artikel of het mogelijk is om af te vallen zonder een dieet te volgen.

Juiste tijdstippen respecteren.

Hier is het voornamelijk belangrijk om niet te laat te eten. Je lichaam moet immers de tijd hebben om de calorieën die je ‘s avonds, of voor het slapen, inneemt nog te verwerken. Idealiter is het hier om vier uur voor het slapen niets meer te eten.

Even vasten?

Deze nieuwe trend is gebaseerd op het feit dat je enkel maar eet gedurende een bepaalde periode. Een bekend voorbeeld is hier het 16:8 systeem waarbij je gedurende acht uur mag eten maar vervolgens voor 16 uur moet vasten. Gemiddeld verliezen mensen hiermee drie procent van hun lichaamsgewicht over een periode van 12 weken, en dit zonder een zwaar dieet te volgen.

Afvallen zonder dieet is een aangepaste lifestyle

Dit is een dieet dat langzaam maar zeker voor de nodige resultaten zorgt. Hierbij laat je bepaalde zaken achterwege. Dieetdranken in plaats van suikerhoudende limonades, aspartaam in de koffie, donkere chocolade in plaats van melkchocolade, het zijn maar een paar voorbeelden die je kan aanpassen waardoor je op lange tijd kilo’s ziet verdwijnen. Het grote voordeel hierbij is dat dit zeer eenvoudig is vol te houden en dat je hierdoor ook het gevaarlijke jojo-effect weet te vermijden.

Enkele filmpjes ter inspiratie:

Feedback? Mail de redactie: info@mnlk.nl

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om snel van je buikje af te komen

2 Mins read
Je bent al een tijdje goed bezig. Je sport een paar keer in de week en je let op je voeding. Langzamerhand…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe val je af en bouw je spiermassa op?

2 Mins read
Een groot deel van de bevolking is te zwaar en lijdt aan obesitas. Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verkeerd…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe houd ik afvallen vol?

1 Mins read
Elk pondje gaat door het mondje is dé denigrerende dooddoener voor iedereen die wil afvallen. Niet iedereen met overgewicht eet teveel maar…