The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Alles over de elektrische fiets

2 Mins read

In een fietsland als Nederland zie je telkens nieuwe ontwerpen en ontwikkelingen op het gebied van mountainbikes, vouwfietsen, bakfietsen en stadsfietsen. Met als meest recente ontwikkeling natuurlijk de elektrische fiets. Een fiets met een kleine elektrische aandrijving die de trappers ondersteunt. Kortom, de fietser hoeft een heel stuk minder kracht te zetten om vooruit te komen. In een land als Nederland, met ongeveer 23 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners kun je dergelijke trends dan ook snel zien ontwikkelen. Hieronder lees je alles over de beste elektrische fiets en of het iets voor jou is.

De verschillende soorten en voordelen van een e-bike

Zoals je hierboven al las, ondersteunt een e-bike, of elektrische fiets, je bij het trappen. Hierdoor kost het fietsen je minder moeite en kun je dus gemakkelijker verder fietsen. Een elektrische fiets heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Bij het behalen van deze snelheid vlakt de hulp van de fiets af, zodat je er niet zomaar overheen komt. Er zijn ook speciale speed pedelec elektrische fietsen. Deze kunnen harder en daarom zijn ook de regels van een bromfiets van toepassing. Je hebt er dus een helm voor nodig.

Elektrische fiets in het park

Een elektrische fiets is duur, maar je krijgt er wel heel veel voor terug. De beste elektrische fiets betekent voor iedereen iets anders. Hoeveel ga je fietsen, wat neem je allemaal mee? Wil je een middenmotor of een voorwielmotor?

De kosten van een elektrische fiets

De beste elektrische fiets is duur. Dit heeft te maken met het feit dat motoren die op batterij werken gewoon nog heel nieuw en prijzig zijn. Een elektrische fiets begint daarom vaak pas vanaf ongeveer 1.200 euro. Voor de beste elektrische fiets betaal je dan ook al snel meer dan 2.500 euro. Het is aan te raden om bij de aanschaf van een e-bike dan ook altijd voor een verzekering te kiezen.

De beste elektrische fiets kan worden gekocht, maar ook worden geleased. Daarbij betaal een maandelijks bedrag voor het gebruik van de fiets. Hier zitten ook reparaties bij inbegrepen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een tweedehands e-bike.

Voor wie is de beste elektrische fiets geschikt

De beste elektrische fiets is geschikt voor ieder die veel reist voor school, werk of plezier en deze afstand wil overbruggen met een fiets. Een elektrische fiets brengt je sneller naar plekken toe en kost je minder energie onderweg. Veel oudere stellen gebruiken de elektrische fiets dan ook om samen op pad te gaan. De beste elektrische fiets is echter ook geschikt voor jongeren die ver van huis naar school of werk moeten reizen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Elektrische herenfietsen

Related posts
More #MNLK

Elektrische fiets kopen met korting

2 Mins read
Een elektrische fiets is echt iets van nu. Het is hip, ongelooflijk handig en kan je ook heel veel benzine schelen! Daarbij…
More #MNLK

Van elektrische fiets naar een toekomstproof huis

2 Mins read
Toen je vorige week bij je ouders was, vertelden zij enthousiast over hun nieuwe elektrische fietsen. Ze gaan komend weekend gelijk een…
More #MNLK

ZO kom je van A naar B en ben je wel lekker buiten

2 Mins read
Je hebt vast wel eens over een fietsvakantie gehoord. Nu de e-bike bezig is met een enorme groei in populariteit zul je…