The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Als je bijvoorbeeld van zeedieren houdt, kun je naar een reguliere dierentuin maar bijvoorbeeld ook naar het Muzeeaquarium Delfzijl

2 Mins read

Daar zijn de meest exotische vissen bewonderen en daarnaast is er nog veel meer te beleven. Het is niet alleen een aquarium om vissen te bewonderen, maar ook een echt museum. Je kunt er dus niet alleen veel dingen bewonderen, maar ook veel bijleren. Die kennis kun je dan weer delen.

Natuurhistorische collectie in Muzeeaquarium Delfzijl

Qua collectie heb je allereerst een natuurhistorische collectie. Hier zijn bijvoorbeeld veel uiteenlopende soorten schelpen te vinden. En dan niet alleen reguliere schelpen die je ook wel aan het strand vindt, maar daarentegen echte bijzondere schelpen. Het is dus aan te raden om hier eens te kijken. Naast het bewonderen van de schelpen kun je ook worden voorzien van de nodige informatie. Ook bijzondere fossielen zijn er te bewonderen in de zogenaamde geologie-afdeling. Je raakt daar niet uitgekeken. Die afdeling is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Ze leren namelijk meer van de aarde. De aarde is namelijk wel een bol waarop we leven, maar we vragen ons eigenlijk nooit af hoe dat allemaal kan. Daar kan die collectie bij helpen. Het personeel kan je ook voorzien van de nodige informatie. Ook is er nog een cultuurhistorische sectie waar je je ogen de kost aan kunt geven. Dit gaat meer in op de historie van de scheepvaart van Delfzijl. Deze plek kent namelijk een rijke scheepvaart en zeker voor mensen die liefhebber zijn van schepen is dat interessant om eens te gaan bekijken. En daarnaast heb je natuurlijk nog het zeeaquarium, waar je allerlei rare soorten vissen en dergelijke kunt bewonderen. Je zult werkelijk je ogen uitkijken.

Kortingen

Natuurlijk is het allemaal leuk en aardig, maar wat kost het nu precies? Uitjes zijn doorgaans niet heel goedkoop, maar gelukkig is het vaak mogelijk om korting te krijgen als je met grotere groepen gaat. En met een grotere groep ergens heengaan is toch altijd leuker dan alleen, dus je slaat twee vliegen in één klap. Allereerst is het een stuk gezelliger en ten tweede bespaar je ook nog eens flink wat geld. Wanneer je met de volwassenen graag heen wilt en je groep bestaat uit meer dan 10 personen, dan betaal je slechts €7 euro per persoon! Voor kinderen is het nog goedkoper. Dit is omdat ze het belangrijk vinden om ook educatieve diensten aan kinderen te verlenen. Kinderen betalen slechts €3 euro per persoon, vanaf 5 personen. Ook is het mogelijk er extra faciliteiten bij te boeken. Zo is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen en wat te eten en drinken voor een bepaald bedrag extra. Een voordeel van een rondleiding is dat je precies weet waar je moet zijn. Dit bespaart tijd.

Adres

Het Muzeeaquarium Delfzijl is, zoals je wellicht al verwacht, te vinden in Delfzijl. Het is geopend van maandag tot en met zondag, van 10 tot 5. Dus genoeg tijd om jezelf er te vermaken. Het is aan te raden om er vroeg heen te gaan, want hoe eerder je er bent, hoe groter de kans is dat je bijna alles kunt zien. Het zou namelijk jammer zijn als je maar slechts een gedeelte kan zien.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Bezoek de kabouters, trollen en exotische dieren in Kabouterland!