The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Als je een moderne terrasoverkapping wilt aanschaffen, is een lamellendak een goede optie

2 Mins read

Een lamellen overkapping is een terrasoverkapping die bestaat uit aan elkaar gekoppelde lamellen die gemaakt zijn van staal of gepoedercoat aluminium. Meestal zijn de lamellen kantelbaar tot ongeveer 110 graden. Ook kun je de lamellen meestal helemaal sluiten. Dit is erg handig, omdat je de overkapping zo kunt aanpassen aan je eigen wensen. Naast dit voordeel, hebben lamellendaken nog andere voordelen.

Een lamellen overkapping is stijlvol!

Allereerst ziet een lamellendak overkapping er heel modern en stijlvol uit. Zelfs als de zon fel schijnt en als het regent, kan je met een terrasoverkapping heerlijk buiten zitten. Een lamellen overkapping is gemakkelijk aan te passen aan de omstandigheden; zolang het niet te warm of te koud is onder de overkapping, is het een heerlijke plek om even van de buitenlucht te genieten. Het is zelfs uitgetest dat bij extreme weersomstandigheden, zoals heftige sneeuwval of een hoge windkracht, de lamellen nog steeds goed functioneren.

Een lamellen overkapping biedt, naast het moderne aspect, veel andere voordelen boven een reguliere overkapping. Vooral de flexibiliteit die de lamellen overkapping biedt, is een groot voordeel. Je kunt namelijk onder bijna alle weeromstandigheden lekker onder de overkapping zitten. Daarnaast zijn dit soort overkappingen vaak gemaakt uit goed, stevig materiaal. Dit maakt het een investering waar je lang plezier van kunt hebben.

Er zijn nog andere eigenschappen waarmee een lamellendak zich onderscheidt van de normale overkappingen. Zo zijn de meeste overkappingen die bestaan uit verstelbare lamellen waterdicht. Als het regent kan je gemakkelijk de lamellen sluiten en zo blijf je droog. De duurdere varianten van lamellen overkappingen hebben vaak ook een geïntegreerde waterafvoer. Dit zorgt ervoor dat het water goed weg kan lopen en je niet snel last zal hebben van lekkend water.

Ook is een lamellendak vrij makkelijk te installeren. Dit kan op meerdere manieren: ingebouwd tussen twee muren of vrijstaand en bevestigd tegen de gevel. Je kunt er voor kiezen het zelf te doen of het uit te besteden aan de leverancier van de overkapping. Meestal is de laatste optie het goedkoopst en het makkelijkst, omdat specialisten het werk doen, je er zelf dus niet veel aan hoeft te doen en het je ook geld en tijd scheelt.

Verder zijn de lamellen vaak gemaakt uit staal of gepoedercoat aluminium. Dit is een groot voordeel, omdat deze materialen erg sterk zijn, vrijwel weersbestendig en ook compleet krasvrij en daardoor een lamellen overkapping bijna onderhoudsvrij is.

Kortom, als je een terrasoverkapping modern zoekt, is het zeker een goed idee om eens te kijken naar lamellen terrasoverkappingen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De Nederlandse zomers worden steeds langer en warmer