The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Altijd al de grote wens gehad om te kunnen duiken met walvishaaien en mantaroggen?

1 Mins read

Dan ben je op de Malediven op het juiste adres! Van april tot november, tijdens de aanvoering van planktonrijk water, bestaat er een grote kans op het spotten van walvishaaien en mantaroggen.

Mantaroggen en de Malediven

Vroeger hadden de mantaroggen de naam duivelsrog, omdat ze er levensgevaarlijk uitzien. Niks is minder waar. Ze leven van plankton, garnaaltjes en kleine visjes. Door hun enorme vinnen lijken ze heel gevaarlijk. Mantaroggen kunnen wel 7 meter groot worden en meer dan 3000 kilo wegen.

Walvishaaien

Walvishaaien worden gemiddeld ongeveer 8 meter, maar er zijn ook grote exemplaren van 15 meter gevonden. Zo’n grote walvishaai weegt dan ongeveer 15 ton. Ook walvishaaien voeden zich met plankton en kleine vissen. Dus ze vormen voor ons niet echt een bedreiging. Het grootste gevaar is eigenlijk om geraakt te worden door de staart.

Beste atollen

De beste plekken om walvishaaien te zien zijn noord- en zuid Ari atol, de Gaafu Alif en Gaafu Dhaalu atol en de Thaa atol. Mantaroggen worden voornamelijk gezien bij de noordelijke en zuidelijke Ari atol, de Addu atol, Noord Malé atol, Haa alifu atol, Haa Dhaalu atol en de Baa atol.

Beste bestemming

Een van de bekendste duiklocaties van de Malediven is het Noord Malé atol. Hier bevindt zich een prachtige onderwaterwereld, met een rijk onderwaterleven, grotten, diepe geulen en kanalen. Sommige koraalriffen behoren tot de beste van de Malediven. Een aantal goede duiklocaties zijn Banana Reef, Girifushi Thila, Lion’s Head, Miyaru Faru en Manta Point.

Manta Point

Manta Point ligt ten noorden van Malé. Mantaroggen komen hierheen om zich te voeden en naar de poetsstations. Hier ontdoen de mantaroggen zich van allerlei parasieten door poetsvisjes en garnalen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Een huwelijksreis naar de idyllische Malediven

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Overnachten in een heuze watervilla is een absolute droom voor ons!

1 Mins read
Een verblijf op de Maldiven in een watervilla is een droom die veel mensen op hun netvlies krijgen wanneer zij denken aan…
Relax & Travel #MNLK

Check het waanzinnig mooie Kuredu Island Resort & Spa op de Malediven (!)

1 Mins read
Als je denkt aan een prachtige tropische bestemming, dan kom je vrij snel uit op de Malediven. Denk aan het koraalblauwe water…