Arie Boomsma met psycholoog Thijs Launspach in gesprek over burn-outs

 Fitte eindbaas Arie Boomsma heeft in samenwerking met het AD een toffe webshow genaamd FIT. Hierin interviewt de boomlange goedlachse presentator allerlei interessante mensen die wat toevoegen aan het onderwerp fit zijn.

Vandaag zien we hem in gesprek met psycholoog Thijs Launspach over iets waar onze generatie flink mee te kampen heeft: stress, drukte, teveel eisen van onszelf en onze omgeving en wat uiteindelijk opgeteld leidt tot een heftige burn-out. De beide heren hebben wat mooie tips in petto om dit kantelpunt te voorkomen (of aan te pakken als je erin zit!).

Bekijk de aflevering hier op het AD > > >

In deze aflevering gaat Arie langs bij psycholoog Thijs Launspach. Hij stelt dat we meer dan ooit te voren werken en onze banen steeds drukker en belastender voor ons hoofd zijn geworden. Daarnaast proberen we onze tijd zo optimaal mogelijk te benutten, zijn we verslaafd aan apparaten als smartphones en hebben we grote prestatiedrang. Hierdoor is de kans groot dat je te veel stress ervaart zonder ‘hersteltijd’ tussendoor, wat uiteindelijk tot een burn-out kan leiden. Vooral twintigers hebben tegenwoordig te maken met burn-outs, want FOMO (fear of missing out) en sociale vergelijking zorgen voor extra druk. Om het niet zover te laten komen, is het belangrijk dat je goed slaapt, gezond eet, sport, maar ook elke dag even ‘speelt’ én even helemaal niks doet. Daarnaast is mediteren een goede techniek om je hoofd leeg te kunnen maken.


Lees ook: Boekrecensie: FIT (van Arie Boomsma!)