The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Autoverzekering afsluiten: de belangrijkste aandachtspunten

2 Mins read

Een autoverzekering afsluiten lijkt gemakkelijker dan het is. Veel mensen sluiten snel online een verzekering voor hun auto af, zonder goed op te letten welk soort autoverzekering ze nu precies hebben afgesloten. Lastig is ook het grote aanbod aan soorten en typen autoverzekeringen dat tegenwoordig beschikbaar is. Andersom kan dit ervoor zorgen dat je moeilijk kunt beslissen welke autoverzekering bij je past. Om je te helpen een goed doordachte beslissing te maken als je een autoverzekering zoekt, hebben we in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten verzameld bij het zoeken van de beste autoverzekering. Profiteer ervan en sluit ook een auto-assurantie af die past bij jouw behoeftes.

1. Welke type autoverzekering past bij je?

Zoek je een passende autoverzekering dan is een van de eerste punten om op te letten het type autoverzekering dat je wenst. Bepaal van tevoren goed wat je precies wilt afdekken als je een autoverzekering afsluiten gaat. Er bestaan drie soorten dekkingen: WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), dekking met beperkt casco en de all-risk dekking. WA houdt in dat alles wat minimaal wettelijk verplicht is, gedekt is. Rijd je schade bij anderen of richt een ander schade aan bij jou, dan ben je met een WA-verzekering goed gedekt. Bij beperkte casco zijn er meer zaken gedekt bij schade.

2. Zeg je oude verzekering tijdig af

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het eerst zaak om de lopende autoverzekering af te melden. Hiervoor moet je opletten en heb je diverse gegevens nodig. Belangrijk is vooral de opzegtermijn. Houd in de gaten of je, gezien je contractduur, überhaupt kunt opzeggen.

Belangrijk om te weten is dat opzeggen een stuk eenvoudiger is geworden dan, pak hem beet, tien jaar geleden. Zo mag je tegenwoordig opzeggen als verzekeraars hun voorwaarden stilzwijgend hebben aangepast, als je een nieuwe auto koopt en als verzekeraars je een nieuwe polis sturen voor de aankomende termijn.

3. Houd ook dit in de gaten: meldcode & schadevrije jaren

Bij het afsluiten van een andere auto verzekering heb je een meldcode nodig. Deze meldcode staat afgedrukt op het kentekenbewijs van je auto. Cruciaal is verder om, voor een zo laag mogelijke premie, het aantal schadevrije jaren goed helder te hebben. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe voordeliger namelijk je nieuwe premie wordt. Het aantal schadevrije jaren kan, als die flink hoog is, een mooie korting op je nieuwe verzekeringspremie opleveren!

4. Check vooraf de reviews

Verder is het aan te raden om bij het afsluiten van een andere autoverzekering goed te kijken naar de klantbeoordelingen van de nieuwe verzekeraar. Via de naam van de verzekeraar en de term reviews of beoordelingen, bijvoorbeeld “Reaal autoverzekering reviews” kun je via Google snel beoordelingen vinden, met toelichting, van het betreffende verzekeringsbedrijf.

5. Gebruik een goede vergelijkingssite voor de beste deal

Ten slotte kun je de autoverzekering afsluiten. Dit kun je het beste doen via een onafhankelijke vergelijkingssite. Er zijn voldoende sites die op voorwaarden, inhoud en prijs autoverzekeraars aanbieden die voor jou voordelig zijn. Zo weet je dat je naast kwaliteit ook de beste prijs krijgt!

Leestip -> Bekijk hier 3 ideale elektrische steps met zadelWat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?

Related posts
More #MNLK

Verzekering voor je bedrijfsauto afsluiten

2 Mins read
Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat geldt zeker ook in het verkeer. Dagelijks gebeuren er door heel Nederland nog…
More #MNLK

Durf jij de stap te maken naar elektrisch rijden?

2 Mins read
Steeds meer Nederlanders rijden elektrisch: het is schoner, stiller en zuiniger. 2020 werd uitgeroepen tot het jaar van de elektrische auto en…
More #MNLK

De dagwaarde van je auto en je verzekering

2 Mins read
De premiehoogte van de autoverzekering wordt in de meeste gevallen bepaald op basis van de waarde van je auto. Verzekeraars kijken hierbij…