More #MNLK

Back to school, wat heb je nodig?

2 Mins read

Hoe heerlijk de vakantie ook is, hij gaat een keer voorbij. Straks geen lange ochtenden uitslapen, ’s avonds laat naar bed, gamen en veel uitgaan. Het leven start weer en alle kinderen gaan naar school. Meestal is dat na een paar dagen ook weer helemaal goed en genieten de kids van hun vrienden en vriendinnen. Uiteraard moet er wel het een en ander worden aangeschaft. Welke producten heb je nodig voor school?

Back to school producten

Een goede schooltas

Een goede schooltas is voor iedereen weer anders. Hebben we het over een jonge kleuter of een kind in een van de eerste groepen van de basisschool, dan is vrijwel elke schooltas in orde. Als er maar een beker en een trommel inpast. En als de gelukkige er zelf maar blij mee is. Komen de hogere groepen van de basisschool in zicht, dan worden er al meer eisen gesteld aan een schooltas. Er gaan wat boeken heen en weer van school naar thuis en andersom en misschien vraagt jouw school wel om nog meer spulletjes, zoals bijvoorbeeld een eigen etui of rekenmachine. Een stevige rugzak is dan onmisbaar. Dat is helemaal het geval als een kind naar de brugklas gaat. Per dag moeten er heel wat kilo’s meegesjouwd worden. Dan is een goede rugtas belangrijk. Koop je een hele goedkope of eigenlijk een tas die net te klein is, dan is de kans groot dat deze nog geen half jaar meegaat. Ga je echter voor kwaliteit en voor een schooltas die groot genoeg is voor stapels boeken en schriften, dan kan de rugtas lang plezier opleveren.

Een goed gevulde etui

Alhoewel ook op school steeds meer digitaal gebeurd, is een etui met voldoende schrijfmateriaal nog altijd onmisbaar. Eerst schaf je de etui zelf aan. Neem ook deze niet te klein. Er zijn allerlei leuke thema’s te vinden, zodat je rugzak, etui, kaftpapier en agenda helemaal bij elkaar passen. Hoe leuk is het om zo elke dag je huiswerk te maken en naar school te gaan. Wat zit er in de meeste etuis en heb je vaak echt wel nodig? Een aantal pennen en potloden. Markers, een puntenslijper, een gum en een geodriehoek. Voor wiskunde is vaak ook een passer nodig en soms een rekenmachine.

Een mooie broodtrommel

Ook broodtrommels en bekers passen soms helemaal bij het thema dat je uitkiest. Bij kleuters zien we vaak dieren of allerlei figuren van leuke tekenfilms. Voor pubers is dat natuurlijk niet aan de orde. Die hebben het liefst een zo saai mogelijke trommel, als hij maar niet opvalt. En als hij in ieder geval maar groot genoeg is. Er moeten tenslotte heel wat bammetjes mee naar school. Eet je nu niet alleen brood, maar stop je graag ook wat groente en fruit in dezelfde trommel, neem dan een handige trommel met meerdere vakjes. Een lunchset voor een kind kan ook handig zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?