The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Badkamer renoveren met een minimaal budget

2 Mins read

Werk met wat je hebt

Het belangrijkste onderdeel van elke badkamerrenovatie is het vaststellen van een budget voor het werk en de materialen. Maar wanneer je met een klein budget werkt om de badkamer van jouw dromen te krijgen, is deze stap niet alleen belangrijk, maar ook cruciaal.

Als je al weet dat je het niet kunt veroorloven om een hele badkamer te strippen, dan moet je absoluut gedetailleerd noteren wat blijft en wat gaat.

De balans opmaken van wat er in jouw badkamer in goede staat is, is een goed begin. In deze blog bespreken we handige tips die je kan gebruiken om jouw badkamer te renoveren met een minimaal budget.

Verf een nieuw kleurenpalet

Zonder twijfel is de meest budgetvriendelijke zaak die je in elke badkamer kunt maken, een nieuwe verflaag op de muren, bekleding en deuren. En aangezien badkamers na verloop van tijd behoorlijk gedateerd kunnen worden, is het de moeite waard om alle oppervlakken opnieuw te schilderen en vuil te verwijderen.

Repareren of vervangen?

Je bespaart veel geld op jouw badkamerrenovatie door ervoor te kiezen om producten te repareren in plaats van ze volledig te vervangen. Zoek dus naar opties om kleine reparaties aan jouw badkamer uit te voeren, zoals: het opnieuw afdichten van douches en badkuipranden, het opnieuw beglazen van badkuipen, het repareren van kapotte toiletten en meer.

De meeste van deze reparaties zijn doe-het-zelf vriendelijk en je zult verrast zijn hoeveel beter je badkamer eruitziet en aanvoelt met slechts een paar doe-het-zelf reparaties.

Tegelgebruik minimaliseren

Tegel is een geweldig materiaal om te gebruiken voor badkamer upgrades, maar het kan extreem duur zijn, waardoor jouw verbouwingsbudget zeer snel opraakt. In plaats van overal tegels in de badkamer te leggen, kan je proberen deze te concentreren op gebieden met een grote impact. Je kan bijvoorbeeld gewoon tegels op de vloer leggen, in plaats van op de vloer en de wanden van de douchecabine. Of je kunt gewoon een enkele strook tegels op de muren doen en de rest schilderen om een mooi maar eenvoudig statement te maken met je ontwerp.

Vervang het bad niet

Als je jouw badkuip een nieuwe look wilt geven, is er nog een andere optie dan de oude eruit te halen en een geheel nieuwe badkuip te plaatsen. Een bad is namelijk een van de duurste producten bij een badkamerrenovatie. Als jouw oude bad nog goed is, dan raden wij aan om jouw oude bad te gebruiken. Zo bespaar je veel budget, die je in andere dingen kan steken.

Zoek naar gebruikte artikelen

De meeste mensen weten niet dat ze gebruikte sanitair kunnen kopen, maar er zijn wel plaatsen die deze artikelen verkopen. Doe een beetje onderzoek en je kunt gebruikte spiegels, deuren, gootstenen en zelfs toiletten en badkuipen vinden. Door deze gebruikte producten te kopen, kan je behoorlijk wat besparen op jouw verbouwingsbudget, dus probeer ze waar mogelijk te gebruiken. Marktplaats is een goede plek om te beginnen, je kan met deze tips echt honderden euro’s besparen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

 

Related posts
More #MNLK

3 tips voor het stijlvol inrichten van jouw badkamer

2 Mins read
Je wilt je badkamer een make-over geven, want deze doet het nu al vrij lang met een basisinrichting. Toen je kwam wonen…
More #MNLK

Een 3D-ontwerp maken

2 Mins read
Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe deze eruit komt te zien. Het kan…
More #MNLK

Welke badmeubels passen in jouw badkamer?

2 Mins read
Ben je op zoek naar een badmeubel en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dat is logisch, want het…