The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Barst in de voorruit van je auto? Laat deze asap vervangen!

2 Mins read

Er worden allerlei hoge eisen gesteld aan de auto’s die tegenwoordig worden gemaakt, kan het nog steeds voorkomen dat er een barst in de voorruit komt. De oorzaak hiervan kan vaak worden gevonden in een sterretje dat zich al in de ruit bevond dat nu is gaan scheuren. Daarnaast kan het ook zijn dat opspattende steentjes tijdens het rijden kunnen zorgen voor een barst in de ruit. Sommige mensen blijven een tijdje doorrijden met een barst in de voorruit. Dit doen ze omdat ze denken dat een klein scheurtje in de voorruit niet zoveel kwaad kan. Maar wat er kan gebeuren is juist het tegenovergestelde. Bij een barst in de voorruit kan deze alleen maar meer gaan uitscheuren. Dit komt omdat je tijdens het rijden te maken hebt met trillingen.

Daarnaast heb je ook te maken met temperatuurverschillen die ervoor zorgen dat de barst in de ruit alleen maar groter wordt. Als je er toch voor kiest om te blijven rijden met een barst in je voorruit, dan kan dit niet alleen maar leiden tot vervelende en zelfs gevaarlijke situaties, maar ook dat het je geld kan kosten. Je kan namelijk een boete krijgen voor het rijden met een barst in voorruit en daarnaast zal je auto ook worden afgekeurd bij de APK test. Meer te weten komen over het vervangen van je autoruit of het laten maken van een sterretje? Lees dan het artikel hieronder verder.

Autoruit laten maken

Een autoruit vervangen

Het is dus heel belangrijk om je autoruit zo snel mogelijk te laten vervangen. Je ziet de reclames van verschillende autoschadebedrijven veelal voorbij komen en dit is niet voor niets. Een autoruit vervangen kun je onmogelijk zelf doen, dit laat je altijd doen bij een vakkundig bedrijf dat je ook kan helpen als je sensoren in de ruit hebt zitten. Kalibratie zal dan vaak altijd een onderdeel zijn van het vervangen van de ruit. Zorg altijd dat je op tijd bent met het vervangen van de ruiten.

Zeker in tijden wanneer er veel sneeuw kan vallen en de ramen flink bedekt zijn, is het verstandig om je ramen zo schoon mogelijk te maken voordat je gaat rijden. Maak je auto sneeuwvrij en controleer je ramen op barsten.

Heb je feedback op dit artikel, dan kan dit per e-mail verzonden worden aan: info@mnlk.nl

Leestip ->  Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto
Leestip -> Fan van klassieke auto’s? Dan mag je een bezoek aan het Louwman Museum niet overslaan!