The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

BCAA: Alles over aminozuren voor jouw training

3 Mins read

BCAA-supplementen blijven maar populairder in de wereld van fitness. Aminozuren supplementen zijn populair onder veel sportschoolbezoekers, atleten en andere liefhebbers van fitness. Maar wat zijn BCAA-supplementen en hebben ze bijwerkingen? Laten we het uitzoeken!

Waarom heb je een BCAA supplement nodig?

BCAA is een afkorting voor aminozuren met vertakte ketens. Het zijn de bouwstenen van eiwitten die je lichaam nodig heeft om je spieren te herstellen en weer op te bouwen. Er zijn in totaal 20 aminozuren, waarvan er 11 door je lichaam worden aangemaakt. De overige negen worden echter niet door je lichaam aangemaakt. Deze aminozuren moet  je binnenkrijgen via je dagelijkse voeding of via natuurlijk via een supplement.

Deze negen aminozuren zijn: valine, histidine, leucine, methionine, fenylalanine, tryptofaan, lysine, threonine en isoleucine. Van deze negen essentiële aminozuren is er een belangrijk trio dat een vitale rol speelt bij het opbouwen en behouden van spiermassa: leucine, isoleucine en valine.

Deze aminozuren nemen af ​​tijdens je trainingen en daarom moet je ze constant via je dieet binnenkrijgen om de eiwitsynthese te stimuleren en je lichaam in staat te stellen spieren op te bouwen. Hoewel een uitgebalanceerd en gezond dieet altijd je topprioriteit moet zijn, moet je ook op zoek gaan naar het juiste supplement als je het potentieel uit je trainingen wilt optimaliseren voor zichtbare resultaten die lang meegaan.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig supplement dat alle 3 BCAA’s bevat om je te helpen omgaan met vermoeidheid, het herstel te versnellen en het eiwitmetabolisme te stimuleren, dan is bijvoorbeeld aminozuren supplement van WeightWorld een goede keus: https://www.weightworld.nl/bcaa-with-b6.html 

Voordelen van het nemen van een BCAA-supplement

  • BCAA’s kunnen helpen tegen vermoeidheid

Onderzoek heeft uitgewezen dat BCAA’s je natuurlijke energieniveau kunnen verhogen, wat kan helpen om je grenzen te verleggen tijdens zware oefeningen. Als je je vaak moe voelt, kan dit supplement helpen om de lat hoger te leggen in termen van intensiteit en duur van je training.

BCAA’s helpen de natuurlijke niveaus van tryptofaan in de hersenen aan te vullen. Deze chemische stof wordt omgezet in serotonine en dit proces veroorzaakt vermoeidheid tijdens trainingen. In een onderzoek vertoonden deelnemers die BCAA-supplementen kregen toegediend tekenen van verbeterde concentratie tijdens inspanning.

  • BCAA’s kunnen het vermogen om vet te verbranden versterken

Als het gaat om het verbranden van vet, kunnen BCAA’s mogelijk helpen. Regelmatige suppletie van leucine in combinatie met glutamine bleek te helpen bij zwaarlijvige deelnemers die een hypocalorisch dieet volgden. Ze waren in staat om overtollig vet te verminderen, wat een indicator is voor stofwisselingsproblemen.

  • BCAA’s kunnen helpen tegen spierpijn na intensieve trainingen 

Een onderzoeksstudie gepubliceerd door de Journal of International Society of Sports Nutrition onthulde dat consumptie van een krachtig, hoogwaardig BCAA-supplement het begin van spierpijn kan helpen voorkomen.

De studie suggereerde dat suppletie met BCAA kan helpen bij het omgaan met pijnlijke spieren na een rigoureuze training met een vergelijkende studie van twee groepen waarbij de ene groep een placebo kreeg en de andere groep werd aangevuld met BCAA, waarbij de laatste groep een positieve ervaring bevestigde.

Moet je BCAA tabletten of poeder gebruiken?

Degenen die er moeite mee hebben om de juiste hoeveelheden kip, kwark, eieren, tonijn of andere voeding met BCAA’s op te nemen in hun dieet, kunnen profiteren van BCAA-suppletie. Deze supplementen zijn betaalbaar en gemakkelijk in te nemen en te verteren. Dit is ook een reden waarom fitness influencers, atleten en voedingsdeskundigen BCAA-supplementen aanbevelen.

BCAA’s vormen een aanvulling op je eiwitrijke dieet en fitness routine om de vetvrije massa te behouden en spieren op te bouwen. Over het algemeen kun je BCAA-supplementen in twee vormen nemen: tabletten en poeder.

Als je BCAA-poeder gebruikt, moet je het mengen met water, een smoothie of je sportdrank zodat het goed kan worden opgenomen in het lichaam. Capsules zijn geformuleerd met een hoge biologische beschikbaarheid en worden daarom snel opgenomen. Capsules zijn ook gemakkelijk door te slikken en zorgen voor een probleemloze oplossing voor mensen met een hectisch schema. 

Hoe u het juiste BCAA-supplement kiest

Als het je doel is om meer gedefinieerde, grotere en sterkere spieren op te bouwen, dan heb je de ondersteuning nodig van een natuurlijk samengesteld BCAA-supplement dat ook vitamine B6 bevat voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat het door jou gekozen merk alle drie de aminozuren (Leucine, Isoleucine en Valine) heeft en geen suiker, vet, toevoegingen of smaakstoffen bevat. Je moet er ook voor zorgen dat het ten minste een dosering van 1000 mg per portie biedt, zodat je de optimale resultaten krijgt.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Hoe train je met een gewichtsvest?

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Vegan magnesium voor meer energie en beter slapen

2 Mins read
Heb je weleens last van een energietekort of slaap je niet altijd zo goed als je zou willen? Dan heb je wellicht…
Sport & Lifestyle #MNLK

Anthony Kruijver vergelijkt de supplementen van Joel Beukers, MoBicep en Kosso

1 Mins read
Er zijn tientallen aanbieders op de markt die preworkouts, wheyshakes en diverse andere supplementen aanbieden. Maar welke moet je nou kopen? En…
Sport & Lifestyle #MNLK

NOS reportage: zijn alle pre-workouts gevaarlijk?

1 Mins read
Ik ben gek op een scoopie pre-workout! Het helpt absoluut met een boost om lekker door te kunnen rammen met al die…