The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Bedrijfsrekening openen? Hier moet je op letten

2 Mins read

Als ondernemer ben je niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar het is wel handig. Zo’n rekening helpt je namelijk om zakelijke en persoonlijke geldstromen van elkaar gescheiden te houden. Daarbij komt dat je professionaliteit uitstraalt met een zakelijke lening. Deze rekening staat immers op naam van jouw bedrijf. Klanten die geld overboeken naar deze rekening, zien jouw bedrijfsnaam op hun bankafschrift staan. Ben je overtuigd van de voordelen van een bedrijfsbankrekening? Dan wil je er zelf mogelijk wel eentje openen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk waar je op moet letten bij het openen van een zakelijke rekening.

1. Aantal bankpassen
Open je een zakelijke rekening? Dan krijg je hier eigenlijk altijd een betaalpas bij. Met behulp van deze pas kun je een aankoop voor jouw bedrijf direct betalen met geld dat op de zakelijke rekening staat. Als je voor de goedkoopste zakelijke rekening kiest, zit hier vaak maar één bankpas bij. Als je een eenmanszaak hebt, is dit voldoende. Gaat het om een vennootschap onder firma (vof) of besloten vennootschap? Dan heb je misschien meerdere bankpassen nodig. Dit is mogelijk. Je betaalt dan alleen wel meer dan voor een zakelijke rekening met maar één bankpas.

2. Koppeling met boekhoudprogramma
Veel ondernemers gebruiken tegenwoordig speciale software voor hun boekhouding. Hierdoor zijn zij aanzienlijk minder tijd kwijt aan de administratie. Gebruik je ook boekhoudsoftware? Dan is dit iets om rekening mee te houden bij het openen van een zakelijke rekening. Sommige partijen bieden namelijk pakketten aan waarbij een koppeling met een extern boekhoudprogramma mogelijk is. Maak je hier gebruik van? Dan komen alle transacties van jouw zakelijke rekening direct in dit programma terecht.

3. Spaarrekening
Wie denkt dat iedere zakelijke rekening ook standaard een spaarrekening heeft, heeft het mis. Een spaarrekening is namelijk lang niet altijd inbegrepen bij het pakket. Wil je hier wel graag gebruik van maken? Dan raden wij je aan om hier goed naar te kijken voordat je een zakelijke rekening aanvraagt. Als je gebruik wilt maken van deze extra optie, betaal je vaak wel een hoger bedrag per maand voor jouw bedrijfsbankrekening. Dat is op zich vrij logisch, want je neemt een extra dienst af.

4. Gebruik buiten Nederland
Met de pinpas van onze persoonlijke rekening kunnen we in veel landen betalen. Daarom ga je er mogelijk vanuit dat dit bij een zakelijke rekening ook het geval is. Je kunt met deze pas inderdaad ook betalen in een groot aantal landen. Toch zijn er landen waar je geen geld naar over kunt maken. Doe je zaken met bedrijven van over de hele wereld? Dan is dit iets om rekening mee te houden. Je wilt immers wel dat jij hen probleemloos kunt betalen. Soms moet je hier een wat uitgebreider pakket voor aanschaffen.

5. Prijs
De prijs is een laatste aandachtspunt bij het openen van een zakelijke rekening. Ondanks dat we deze tekst afsluiten met dit punt, is de prijs iets waar veel mensen als eerste naar kijken. Logisch, want je wilt immers niet onnodig veel betalen voor een zakelijke rekening. Ben je benieuwd wat de kosten zakelijke rekening zijn? Maak dan altijd een vergelijking. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingswebsite voor. Dankzij zo’n site zie je binnen een oogopslag hoeveel je bij verschillende partijen betaalt voor het openen van een zakelijke rekening. Laat je overigens nooit te veel leiden door de prijs. Het is immers belangrijk dat je de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf vindt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De voordelen van een smartwatch – ontdek ze allemaal!

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Hier moet je op letten bij het openen van een zakelijke betaalrekening

2 Mins read
Het openen van een zakelijke rekening brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo lopen privé en zakelijk geld niet langer door…