The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Beginnen met motorrijden? 5x dingen die je nodig hebt

2 Mins read

 Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Als je op zoek bent naar een te gekke hobby waar je uitdaging na uitdaging aan kunt gaan, kun je zeker nadenken over motorrijden. Een gevoel van vrijheid ervaren, mooie nieuwe plekken ontdekken, een betere chauffeur worden, lagere brandstofkosten: motorrijden heeft een hoop voordelen. Als je van plan bent om te beginnen met motorrijden, zijn er wel een aantal dingen waarover je moet beschikken. Wat je nodig hebt om te beginnen met motorrijden? Wij zetten hieronder vijf belangrijke dingen op een rij!

Motorrijbewijs

Vanzelfsprekend, maar wel zeer belangrijk! Als je wilt beginnen met motorrijden, dien je natuurlijk te beschikken over een motorrijbewijs. Zonder motorrijbewijs mag je namelijk niet met een motor de weg op. Houd er wel rekening mee dat het halen van je motorrijbewijs best kan gaan oplopen in de kosten. Als motorrijden echter iets is wat je echt wilt, zal je dit er 100% voor overhebben.

Motor

Heb je jouw motorrijbewijs op zak? Top, dan is de belangrijkste stap gezet! Zodra je officieel de weg op kan, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte motor. Een nieuwe motor is, net als het motorrijbewijs, een flinke investering. Het aanbod aan motoren is enorm, waardoor het best lastig kan zijn om hier een goede keuze in te maken.

Ten eerste is het goed om een maximaalbudget op te stellen. Zo kun je namelijk specifieker op zoek gaan binnen deze prijsklassen. Om erachter te komen of een betreffende motor iets voor jou is, kan het ook een idee zijn om reviews van andere motorrijders te lezen. Zij weten als geen ander hoe de motor rijdt en dit kan handige informatie voor jou zijn. Ook een proefritje maken op een motor die je op het oog hebt kan handig zijn om te doen.

Motorverzekering

Heb je een geschikte motor gevonden? Zorg er dan voor dat je ook een motorverzekering afsluit. Hoeveel je hiervoor betaalt, is afhankelijk van de verzekeraar. Je kunt dus zeker even verzekeraars gaan vergelijken om te kijken of je een voordelige verzekering weet te scoren. Welke motorverzekering jij het beste kunt afsluiten, is afhankelijk van de prijs die je gaat betalen voor je motor en wat je er allemaal mee wilt gaan doen.

Motorkleding

Wat zeer belangrijk is om aan te schaffen als je wilt beginnen moet motorrijden, is motorkleding. Motorkleding is essentieel om veilig de weg op te gaan. Bij motorkleding kun je denken aan een compleet motorpak, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een motorbroek en motorjas te dragen. Hoe dan ook is het belangrijk dat je goede motorkleding koopt. Motorkleding draagt bij aan je eigen veiligheid en dit staat natuurlijk op nummer één.

Motorhelm

Naast motorkleding is het ook van belang om te beschikken over een goede motorhelm als je wilt beginnen met motorrijden. Deze helm kan jou beschermen voor schade aan het hoofd, bijvoorbeeld als je ten val komt of te maken krijgt met een botsing. Een motorhelm draagt dus ook bij aan je veiligheid en is daarom zeer belangrijk om te hebben. Zorg er daarom voor dat je dit koopt voordat je de weg op gaat.

Als je wilt beginnen met motorrijden heb je dus een aantal dingen nodig. Met deze vijf dingen hierboven kom je in ieder geval al een heel eind. Houd deze dingen dus zeker in je achterhoofd als je jezelf klaar gaat stomen voor deze nieuwe te gekke hobby, want deze kunnen goed van pas gaan komen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Dagje op stap met de motor?