More #MNLK

Bekende nummers uit de jaren 90: de grootste hits op een rijtje!

1 Mins read

De jaren 1990 kenmerken zich als muzikaal decennium door een nieuwe en populaire muziekstromen als Britpop, grunge, boybands & girlbands en Eurodance, terwijl ook Nederlandstalige muziek een opmars maakte. Maar welke nummers uit dit decennium zijn echt onvergetelijk en kennen we nog steeds van het begin tot het eind? In dit overzicht hebben we de grootste hits uit de jaren 1990 voor je verzameld.

Dit zijn enkele bekende nummers uit de jaren 90

Haddaway – What is love (1993)

De Eurodance song What is love van de Duitse artiest Haddaway kent iedereen die van jaren 90-muziek houdt. In maar liefst dertien landen was dit liedje een nummer 1-hit, onder meer in Nederland, Portugal, België, Zimbabwe en Frankrijk.

YouTube video

Marco Borsato – De meeste dromen zijn bedrog (1994)

Een grote Nederlandstalige hit uit de 90s kan elke volwassen Nederlander meezingen: Dromen zijn bedrog. Dit nummer van Marco Borsato stond wekenlang op nummer 1, na de release van dit liedje in augustus 1994.

YouTube video

Oasis – Wonderwall (1995)

De jaren 1990 zijn ook het decennium van de Britpop, een soort Beatlesachtige popmuziek met als bekende voorbeelden de bands The Verve, Oasis, Blur en Radiohead. Een van de grootste hits in dit genre was de meezinger Wonderwall van Oasis.

YouTube video

R.E.M. – Losing my religion (1991)

De Amerikaanse band R.E.M. scoorde in 1991 een megahit met het meeslepende rockliedje Losing my religion. De song bereikte de eerste positie in de Nederlandse top 40 en in de Nationale Top 100.

YouTube video

Wes – Alane (1997)

In 1997 prijkte de topsong Alane van de Kameroenese zanger Wes wekenlang bovenaan de Nederlandse muzieklijsten. Hij bleef acht weken op nummer 1 staan. Hierna scoorde Wes geen grote hits meer in ons land.

YouTube video

Eagle-Eye Cherry — Save Tonight (1998)

De vrolijke gitaarsong Save Tonight van de Zweedse rockartiest Eagle Eye Cherry liet in 1998 veel harten sneller kloppen. In Zweden haalde de song nummer 2, in Nederland prijkt het liedje op nummer 8 in de hitlijsten.

YouTube video

Check ook -> Voor je innerlijke EDM-ariest: Avicii Invector Encore EditionDe beste films van Marlon Brando volgens MNLK

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn enkele bekende nummers uit de jaren 80

2 Mins read
De 80’s waren bijzondere jaren. Beatrix werd koningin van Nederland, de PC werd uitgevonden en Bill Gates werd rijk met het bedenken…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Een tijdloze klassieker uit de jaren 90; Baz Luhrmann's 'Everybody's Free To Wear Sunscreen'

3 Mins read
Eind jaren 90 schreef columnist Mary Schmich in de Chicago Tribune een inspirerend en vooral humoristisch manifest. Het artikel zat vol herkenbaarheid…