Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

Bekijk hier 3 ideale elektrische steps met zadel

2 Minuten leestijd

Dat er steeds meer elektrische auto’s op de markt komen weten we allemaal wel. Maar ook de elektrische step is bezig aan een flinke opmars. Deze toenemende populariteit is duidelijk zichtbaar op straat. Het is dan ook een makkelijk vervoermiddel en bovendien nog groen ook. Van echt steppen is natuurlijk sowieso al geen sprake op een E-step, maar velen steps hebben ook nog eens een (geïntegreerd) zadel. Zo is het helemaal relaxt toeren op deze steps. Hieronder hebben we drie mooie modellen voor je geselecteerd.

Een elektrische step met een zadel kopen?

Het verschil tussen een scooter en een elektrische step met zadel wordt natuurlijk steeds kleiner. Wat is dan eigenlijk het verschil? We kunnen stellen dat de elektrische step een soort uitgeklede versie van een scooter is, zeker als we kijken naar een elektrische step met zadel. Een E-step met zadel biedt meer comfort dan een gewone step en is lichter en compacter dan een scooter.

Je kunt er prima een kilometer of 10 mee af leggen, wat het geschikt maakt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. En je kunt het zadel er altijd afhalen, waardoor je een gewone E-step hebt. Check hieronder 3 door ons geselecteerde modellen.

Razor 300S

Deze lijkt behoorlijk op een echte step, zeker als je het zadel zou verwijderen. De Razor 300S weegt 24 kilo en is geschikt voor volwassenen tot 100 kilo. Volgens de producent is hij ook voor kinderen prima geschikt, maar aangezien deze step een snelheid van 24 kilometer per uur haalt vragen we ons af of dat wel slim is. Sowieso mag je er zonder rijbewijs overigens niet de weg mee op, let hier altijd op bij E-steps. Deze step heeft een actieradius van 40 minuten en dus ongeveer 16 kilometer en hoort bij de meer betaalbare E-steps.

Vida XL

We moeten natuurlijk ook af en toe aan onze (toekomstige) kinderen denken, of die van familie en vrienden. Als je dit als cadeau geeft maak je sowieso indruk, want de Vida Xl is voor elk kind genieten. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en haalt 12 kilometer per uur. Hij is echter niet RDW goedgekeurd, net als veel elektrische auto’s waar je kinderen in ziet rijden. Officieel zou dit wel moeten, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Smeco SM-Pedry

Deze konden we niet laten ontbreken op dit lijstje, want deze krachtpatser maakt indruk. Robuust design, een bereik van 30 kilometer en een snelheid van 25 kilometer per uur. Deze wordt vooral gebruikt als alternatief voor een fiets of scooter en voor woon-werkverkeer. Een nadeel; hij is officieel niet toegestaan op de weg. Aan jou of je dat risico wil nemen of niet.

Leestip -> Wat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?De BMW Concept i4 – 100% elektrische Gran Coupé