The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Beleef de jungle in dierenpark Almere Jungle

3 Mins read

Ben jij klaar voor een beestachtig bezoek aan de jungle? Bezoek dan Almere Jungle en beleef de jungle in de verschillende werelddelen. In Almere Jungle leven tal van vogels, zoogdieren, vissen, reptielen en insecten welke hier door de jaren heen allemaal zijn opgevangen vanuit de hele wereld. Denk hierbij aan schildpadden en slangen, kleurrijke vogels, prachtige vissen, stokstaartjes en zelfs wasberen. En dat niet alleen, want het park is ook een botanische tuin vol met bijzondere planten en bloemen. Hier waan je je écht even in de jungle!

Beleef het in dierenpark Almere Jungle!

Een bezoek aan de Almeerse Jungle staat garant voor een heerlijk uitje. Of je hier nu komt voor de bijzondere planten en bloemen, of juist als een leuk uitje met de kinderen, je zult je hier zeker vermaken. En hebben de kinderen even genoeg van het oog in oog staan met dieren? Laat ze dan lekker springen op het indoor springkussen. Maar uiteraard kan er ook bij het Jungle Café genoten worden van een lekkere versnapering, terwijl de kinderen hier rustig een kleurplaat kunnen inkleuren.

Fijn om te weten:

Almere Jungle is onderdeel van het stadslandgoed de Kemphaan, waar ook Stichting AAP onderdeel van is. Almere Jungle en Stichting AAP werken dan ook geregeld samen voor de opvang van dieren. Ondertussen leven er meer dan 300 dieren in Almere Jungle, van bijna 100 verschillende soorten. De meesten hiervan zijn afkomstig uit de opvang en worden op diverse manieren geholpen zich optimaal te voelen.

Daarnaast is Almere Jungle ook onderdeel van Nieuwland Werk Taal Zorg, wat een landelijk erkende zorginstelling is. Zo wordt er binnen Almere Jungle dagbesteding geboden aan volwassenen en kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. Een prachtige insteek om zo nog meer te kunnen halen uit het bestaan van Almere Jungle.

Korting op je bezoek aan Almere Jungle?

Een bezoek aan Almere Jungle is leuk en goedkoop, en goed voor enkele uren vermaak. Zo betaal je voor groot en klein (0 en 1 jaar gratis) maar € 5,20. En voor dat bedrag krijg je ook een tegoedbon van € 0,50 die je kunt besteden in het Jungle Café. Wil je graag een kleine donatie doen, die gebruikt wordt voor de opvang van dieren en om nog leukere dagbesteding te creëren voor de deelnemers? Dan is je entreeprijs € 6,00 per persoon. Ook is er iedere zaterdag om 15:00 uur een rondleiding van ongeveer 1 uur waar je aan kunt deelnemen voor maar € 2,50. En voor een zakje voer voor de kippen, schildpadden of vissen betaal je € 0,50. Heerlijk lage prijzen, voor een heerlijk dagje uit in Almere Jungle!

Let op: het is niet toegestaan om zelf meegebracht eten of drinken te nuttigen.

Aanbieding Almere Jungle

De entree voor Almere Jungle is natuurlijk al laag. Maar het kan gekker, want er zijn soms ook acties online te vinden voor korting bij Almere Jungle. Het loont dus zeker om vooraf te controleren of er nog aanbiedingen zijn voor het dierenpark. Geen speciale aanbieding kunnen vinden? Je krijgt altijd € 0,50 korting voor de horeca bij aankoop van je entreekaart. Scheelt toch ook weer!

Almere Jungle openingstijden en adres

Almere Jungle is iedere dag van de week geopend, met uitzondering van enkele feestdagen. Meer dan genoeg mogelijkheden om Almere Jungle te bezoeken!

Maandag tot en met zaterdag: 10:00-17:00 uur.
Zondag: 11:30-17:30 uur.

Almere Jungle is gesloten op Koningsdag (27 april), eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari). Op 24 december en 31 december sluit het park om 16:00 uur.

  • Adres:

Almere Jungle
Kemphaanpad 2
1358 AC Almere

Dierenpark Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Het is dan ook centraal gelegen in Nederland en prima te bereiken met de auto. Maar ook met het openbaar vervoer kom je met gemak bij het park, omdat er meerdere buslijnen stoppen bij de halte Kemphaan vanwaar je direct het stadslandgoed op loopt.

Parkeren:

Bij Almere Jungle is ruim voldoende parkeerplaats, waar je gratis mag parkeren. Dat is nog een handig!

Leestip -> Met je kind(eren) naar Doezoo Insektenwereld, een belevenis voor al je zintuigen