The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Beleef een onvergetelijke dag in Dierenpark de Oliemeulen

2 Mins read

Dierenpark De Oliemeulen is, zoals ze het zelf ook benoemen, misschien wel het vreemdste dierenpark van Nederland. Een gezellige en kleine dierentuin in hartje Tilburg waarbij het veelal draait om het ‘beleven’ van de dieren. Zo kan het dus zijn dat je ineens oog in oog staat met een loslopend stinkdier. Mag je de vogelspin Kriebeltje op je hand houden, of zelfs een slang aanraken of om je nek krijgen. En wat dacht je van op de eerste rang zitten bij de spectaculaire roofvogelshow? In dit park is bijna niks te gek en wordt met veel liefde uitleg gegeven over alle bijzondere dieren die je in dit park kunt vinden.

Al in 1987 werd het dierenpark opgericht, weliswaar toen nog onder de naam “Reptielenhuis De Oliemeulen”. In de 17e eeuwse boerderij met ouderwetse oliemolen vond je toen tal van verschillende soorten reptielen en amfibieën. Steeds vaker kwamen er andere dierensoorten bij en zo is het uiteindelijk uitgegroeid tot een heus dierenpark. Tegenwoordig kun je bij Dierenpark de Oliemeulen ook wasberen, verscheidene katachtigen, papegaaien, roofvogels, apen, vliegende honden en stinkdieren bewonderen. En in de oude boerderij vind je nu nog steeds een van de grootste collecties reptielen en amfibieën van heel Nederland.

Leuk om te weten over Dierenpark de Oliemeulen

Er worden regelmatig bijzondere dieren geboren in het dierenpark, welke je al snel zelf kunt spotten op verschillende plekken in het park. Wat dacht je van een jonge vliegende hond? Of jonge wateragamen? En zelf een jonge alpaca? Dat maakt je bezoek aan Dierenpark de Oliemeulen helemaal onvergetelijk!

Bezoek Dierenpark de Oliemeulen met korting!

Dierenpark de Oliemeulen mag dan maar klein van formaat zijn, er valt hier zoveel te zien en beleven dat het eigenlijk heel groots aanvoelt. Hier vermaak je je met gemak vele uren! En met een zachte entreeprijs van maar € 12,00 voor volwassenen (vanaf 13 jaar), € 11,00 voor kinderen (3 t/m 12 jaar), en gratis entree voor kinderen tot 3 jaar zijn deze prijzen het meer dan waard. Voor 65-plussers is er zelfs een nog goedkoper tarief van maar € 9,75. Dat is nog eens een geweldig dagje uit voor het hele gezin, in het altijd gezellige Tilburg!

Kortingsactie Dierenpark de Oliemeulen

Wil je met korting dit vreemde Brabantse dierenpark bezoeken? Op diverse website worden met enige regelmaat verschillende aanbiedingen voor Dierenpark de Oliemeulen geplaatst. Het loont dus zeker om voorafgaand aan je dagje weg eerst online te kijken of er ergens korting wordt gegeven op entreekaarten voor het dierenpark. Zo weet je zeker dat jij nooit teveel betaalt voor Dierenpark de Oliemeulen en profiteer je van fijne korting!

Dierenpark de Oliemeulen openingstijden en adres

Wat een feestje! Dierenpark De Oliemeulen is namelijk maar liefst 363 dagen per jaar geopend. Alleen op eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) is het park gesloten.

Maandag tot en met zondag: 10:00 – 18:00 uur

Voor actuele openingstijden, bekijk de website.

Adres

  • Dierenpark de Oliemeulen
    Reitse Hoevenstraat 30
    5042 EH Tilburg

Dierenpark de Oliemeulen ligt in hartje Tilburg, op korte afstand van de A58 en A65. Het park is dan ook goed te bereiken met de auto, maar ook zeker met het openbaar vervoer. Kom je met het OV naar Dierenpark de Oliemeulen? Neem dan vanaf Centraal Station Tilburg de buslijn 301 tot de halte Tilburg Ringbaan West. Vanuit hier is het nog maar enkele minuten lopen naar het dierenpark.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je de auto de hele dag gratis parkeren in de directe omgeving van Dierenpark de Oliemeulen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Familiepark Mondo Verde, of ook wel Wereldtuinen Mondo Verde, is een thema-, attractie-, en dierenpark in Landgraaf
En deze: Het Dolfinarium is een geweldig dierenpark voor jong en oud