The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Beleggen in cryptocurrency voor beginners

3 Mins read

Bitcoin bereikte enkele dagen geleden een recordhoogte van $48.680. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat steeds meer mensen willen mee profiteren van het succes van deze cryptomunt. Weet je niet goed hoe je investeert in cryptocurrency? Maak je dan geen zorgen, wij vertellen je hieronder hoe je te werk gaat.

Wat is cryptocurrency?

De allereerste cryptomunt, Bitcoin, werd bedacht door Satoshi Nakamoto om betalingen te kunnen uitvoeren zonder de tussenkomst van banken of overheden. Cryptovaluta zijn eigenlijk digitale munten waarmee men anoniem geld kan overmaken. De betalingen worden geregistreerd in een blockchain, ofwel een gedecentraliseerde database.

Cryptocurrency is sinds enkele jaren een hot topic en steeds meer mensen besluiten erin te beleggen. Tegenwoordig investeren ook alsmaar meer bekende bedrijven, zoals Tesla, in cryptocurrencies als Bitcoin. Ondertussen aanvaarden ook PayPal en Mastercard Bitcoin als betaalmethode. Cryptocurrencies worden dus steeds gangbaarder.

Hoe beleg je in crypto?

Wil je ook graag meeliften op het succes van cryptomunten als Bitcoin of Ethereum? Dan moet je hiervoor bij een crypto broker of exchange zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende crypto exchanges gevestigd in Nederland, zoals Bitvavo, Litebit of Bitcoin Meester.

Het enige wat je moet doen om te kunnen investeren in een cryptomunt naar keuze, is een account aanmaken. Vaak moet je deze account wel verifiëren voordat je ten volle kunt gebruikmaken van de diensten van deze crypto exchanges. Dit houdt in dat je een identiteitsdocument of nutsrekening moet voorleggen.

Bij deze crypto exchanges kun je niet alleen beleggen in bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook in enkele kleine spelers. Denk aan digitale valuta als Aragon, StormX of Lisk. De crypto brokers of exchanges zorgen ervoor dat handelen in cryptomunten erg eenvoudig gebeurt. De platformen zijn gebruiksvriendelijk en binnen een mum van tijd heb je een nieuwe cryptomunt in jouw bezit.

Houd er wel rekening mee dat deze diensten worden aangeboden in ruil voor een toeslag. Deze crypto exchanges geven je namelijk niet zomaar gratis en voor niets toegang tot de cryptomarkt.

Bij welke crypto exchanges kun je terecht?

Hierboven vermeldden we al kort enkele van de bekendste en beste crypto exchanges van Nederland. Litebit, Bitvavo en Bitcoin Meester zijn allen veilige crypto exchanges waarbij je probleemloos cryptomunten kunt kopen. Ook kun je in Nederland bij Coinmerce en Satos terecht. Het voordeel van deze laatste crypto exchange t.o.v. de andere is dat je geen account hoeft aan te maken om crypto te kunnen kopen.

Voordat je overgaat tot aankoop van je eerste cryptomunt, is het wel aangeraden om voldoende research te doen. Cryptovaluta zijn een relatief nieuw gegeven en vereisen wat basiskennis. Betreed dus niet onvoorbereid de markt, maar neem de tijd om rustig research te doen. Wees je er bovendien van bewust dat de cryptomarkt erg volatiel is. De waarde van de munten schommelt enorm, tot soms wel honderden of duizenden euro’s per dag.

Het belang van een crypto wallet

Zodra je een cryptomunt hebt gekocht, is het van groot belang dat je deze bewaart op je wallet. Wat is een wallet precies? Dit is een digitale portemonnee waar je je gekochte cryptocurrency veilig kunt bewaren en beheren.

Er bestaan verschillende soorten wallets. Zo kun je kiezen uit een desktop wallet, smartphone wallet, online wallet, hardware wallet of een papieren wallet. Op deze wallet kun je verschillende cryptomunten opslaan. Het is dus mogelijk om zowel Bitcoin als Ethereum op te slaan op dezelfde digitale portemonnee. Een Bitcoin wallet en crypto wallet zijn dus eigenlijk hetzelfde.

Niemand behalve jijzelf heeft toegang tot deze wallet. De portemonnee werkt namelijk met twee sleutels, een publieke en een geheime sleutel. De publieke wordt gebruikt als mensen geld willen overmaken naar jouw wallet, terwijl de geheime enkel door jou kan worden gebruikt. Met deze geheime sleutel kun je je wallet openen en je cryptovaluta beheren. Om je cryptomunten veilig te kunnen bewaren, moet je er dus voor zorgen dat niemand anders toegang heeft tot jouw portemonnee en sleutels.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Als jij een doorgewinterde gamer bent is de kans groot dat je al hebt gekeken naar de PS5 of Xbox Series X
Lees ook: 4 producten die onmisbaar zijn voor thuiswerken

Related posts
More #MNLK

Waarom handelen met cryptobroker Litebit een verstandige keuze is 

2 Mins read
Cryptocurrency is sinds de explosieve groei van de Bitcoin nog nooit zo populair geweest. Over de hele wereld worden ze gemined en…
More #MNLK

Bitcoin: wat is het en hoe werkt het?

2 Mins read
De term ‘Bitcoin’ is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven: iedereen heeft het er over. Maar wat is het…
More #MNLK

De koers van Bitcoin neemt weer hard toe, maar waarom?

2 Mins read
Bitcoin is weer groots terug in het nieuws en dat komt omdat de koers van de digitale munt de afgelopen tijd enorm…