The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Ben je ook zo dol op mooie planten en dieren? Dan kun je je hart ophalen in de Orchideeën Hoeve

2 Mins read

Dit park in Luttelgeest heeft meer in petto dan alleen prachtige orchideeën. Zo kun je er ook een heleboel dieren spotten. Er vliegen vlinders rond, maar je kunt er ook apen en schildpadden spotten. Verder wonen er ook een heleboel bontgekleurde vogels en knuffelbare alpaca’s. Zoals de naam van het park doet vermoeden, is er ook een orchideeënkwekerij op het terrein te vinden. In de orchideeënkwekerij kun je goed zien hoe orchideeën groeien. Als je vragen hebt over je eigen orchideeën kun je daarvoor bij een van de medewerkers van de kwekerij terecht. Wat ook leuk is, is dat je in de winkel van het park de orchideeën kunt kopen die in de kwekerij van het park worden gekweekt.

Het indoorpark Orchideeën Hoeve

In de Orchideeën Hoeve raak je niet snel uitgekeken. Dit indoor-park is het grootste van Europa. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Het park heeft spannende junglepaden en een enorme, overdekte speeltuin. Er valt van alles te zien in de Orchideeën Hoeve: er zijn grotten, prachtige paden en zelfs watervallen! Een van de grootste blikvangers is de zwevende bloementuin, waar het hele jaar door bloemen in allerlei kleuren bloeien. De serre waarin deze tuin zich bevindt is maar liefst tweeduizend vierkante meter groot en zeven meter hoog.

Verder kun je in de Orchideeën Hoeve deelnemen aan een rondleiding en worden er met regelmaat workshops en bijzondere activiteiten georganiseerd. Wie graag foto’s maakt heeft ook geluk: het voor amateurfotografen toegestaan om te fotograferen te midden van al die planten en dieren. Even genoeg ontdekt? Dan kun je tot rust komen in het restaurant terwijl je een hapje eet.

Met korting?

Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis mee naar binnen en mensen van 65 jaar en ouder krijgen standaard een euro korting op de entreeprijs voor volwassenen. Val je buiten deze leeftijdscategorieën of ben je 65 jaar of ouder en wil je toch extra korting? Dan zijn er veel websites te vinden die tickets voor de Orchideeën Hoeve met fikse korting verkopen. Je kunt deze aanbiedingen vinden op actiesites zoals SocialDeal, maar ook de ANWB heeft weleens een leuke actie waarbij je korting kunt krijgen op een bezoekje aan de Orchideeën Hoeve. Wie online kaartjes bestelt op de website van de Orchideeën Hoeve zelf, kan ook rekenen op een mooie korting.

Adres en openingstijden

Het adres van de Orchideeën Hoeve is:

 • De Orchideeën Hoeve
  Oosterringweg 34
  8315 PV Luttelgeest

Wanneer je met de auto komt, kun je gebruik maken van de gratis parkeergelegenheid. Voor wie graag met het openbaar vervoer komt, is er één klein nadeel: tijdens het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Orchideeën Hoeve is bijna iedere dag geopend, behalve tijdens Nieuwjaarsdag.

De openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Dinsdag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Woensdag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Donderdag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Zaterdag: 09:00 tot 18:00 uur
 • Zondag: 10:00 tot 18:00 uur

Op feestdagen (Nieuwjaarsdag uitgezonderd) is de Orchideeën Hoeve geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Voor actuele openingstijden verwijzen wij je naar de website van het park zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Van Blanckendaell Park: ontmoet giraffen en sta oog in oog met zebra’s