The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

BestZOO, een knusse dierentuin in het altijd gezellige Brabant

2 Mins read

In deze wellicht wat minder bekende dierentuin in Noord-Brabant staat gezelligheid voorop. Het dierenpark wat al sinds 1932 bestaat, is ooit opgezet als bedrijf om diverse huisdierenrassen te fokken en handelen. Naarmate er meer exotische dieren bij kwamen, werd er ook steeds vaker gevraagd naar mogelijkheden om het park te bezoeken. En zo ontstond uiteindelijk het dierenpark, toen weliswaar nog onder een andere naam. Maar tegenwoordig proef je deze rijke historie nog goed bij een bezoek aan BestZOO. Het is dan ook een niet al te grote dierentuin, maar wel eentje waar je als bezoeker heerlijk dicht bij de dieren kunt komen. Precies zoals het vroeger ook bedoeld was. En juist doordat het niet al te groot is, maakt dat BestZOO een fijn en overzichtelijk dierenpark voor kleinere kinderen. Een heerlijk park voor een paar uur vermaak met de kinderen!

Waarom BestZOO zo leuk is?

In het park kun je dieren van over de hele wereld bewonderen. Wat dacht je van panters uit Sri Lanka? Een bijzondere variatie aan apen van over de hele wereld. Of de jaguar, serval of lynx? Maar ook zijn er een groot aantal prachtige vogels te bezichtigen en ook reptielen zoals schildpadden. In BestZOO vind je zelfs enkele dieren die in bijna geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua’s en wallaroes. En is het tijd voor een hapje of drankje? Terwijl jij op het terras zit en geniet van een kopje koffie of wat lekkers te eten, kunnen de kinderen heerlijk rondrennen in de grote speeltuin of zelfs een kijkje nemen in de de kinderboerderij.

Leuk om te weten:

In 2019 wordt er gestart met grootse uitbreidingswerkzaamheden van het park, als onderdeel van de ontwikkeling van het gebied De Vleut in Best. Het park wordt uiteindelijk twee keer zo groot en wil hiermee bezoekers ieder seizoen weer kunnen verblijden met een bezoek aan BestZOO. Zo komt er een prachtige nieuwe vlindertuin, een groot binnen- en buitenverblijf voor giraffen en ook verschillende aquariums en terrariums voor vissen en reptielen. Dat maakt een bezoek aan BestZOO toch meer dan waard?!

Bezoek BestZOO met korting

Ook jouw dagje uit naar BestZOO plannen? De entree voor BestZOO is reeds ontzettend scherp geprijsd met een entreeprijs voor volwassenen (vanaf 12 jaar) van maar € 11,50. Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar betaal je € 9,75 en kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Uiteraard is er ook een aangepast tarief voor 65-plussers van maar € 10,25. Alle entreekaartjes dienen aan de balie bij de entree van het dierenpark gekocht te worden.

Aanbieding tickets BestZOO

Entreekaarten voor BestZOO kopen met korting? Ook dat is vaak mogelijk. Er zijn regelmatig acties, aanbiedingen en kortingen voor BestZOO online te vinden , zodat je kunt genieten van een goedkoop dagje uit. Kijk vooraf altijd even online of er ergens leuke aanbiedingen zijn, zodat je nooit teveel betaalt voor een bezoek aan dierenpark BestZOO.

BestZOO openingstijden en adres

Wanneer wil jij BestZOO bezoeken? Bekijk de openingstijden, zodat jij je bezoek goed kunt plannen. Let wel op: in het hoogseizoen gelden er andere openingstijden dan in het laagseizoen.

  • Mei t/m September: 09:30 – 18:00
  • Oktober t/m April: 10:00 – 17:00

Van 1 november tot 1 maart is BestZOO alleen geopend in de weekenden en schoolvakanties (regio zuid).

Bekijk de actuele openingstijden op de website van het dierenpark zelf.

Adres:

  • BestZOO
    Broekdijk 15
    5681 PG Best

Doordat BestZOO gelegen is aan de A2 Den Bosch – Eindhoven (afrit 27 Best-West), is het park makkelijk te bereiken vanuit heel Nederland.

Parkeren

Je auto dient geparkeerd te worden op het parkeerterrein bij Toon Vertier, tegenover het dierenpark, voor maar maar € 2,- per dag. Volg de aanwijzingen op de borden om bij het parkeerterrein te komen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Het Dolfinarium is een geweldig dierenpark voor jong en oud
Lees ook: Familiepark Mondo Verde, of ook wel Wereldtuinen Mondo Verde, is een thema-, attractie-, en dierenpark in Landgraaf

Related posts
More #MNLK

Dierenrijk, beestachtig genieten!

2 Mins read
Genieten van een dagje uit tussen de beestjes. Dat is dé bedoeling van Dierenrijk. En dit genieten geldt zowel voor jong als…
More #MNLK

Net buiten Leeuwarden ligt het prachtige dierenpark AquaZoo Friesland. Hier kun je terecht voor een onvergetelijk dagje uit met de familie of voor een kinderfeestje

2 Mins read
Het is een écht familiepark: gezellig en ruim opgezet met leuke attracties. Houd je van dieren, shows en speeltuinen? In AquaZoo Friesland…
Relax & Travel #MNLK

Op Safari in Beekse Bergen

1 Mins read
Safaripark Beekse Bergen is, zoals de naam al doet vermoeden, het safaripark van Nederland. Uniek aan het park is namelijk dat je…