The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Beter in slaap vallen dankzij het programma F.Lux (dimt felle schermen!)

1 Mins read
Moeite om in slaap te komen tegenwoordig? Dat komt door dat felle blauwe licht van je beeldscherm, je smartphone en/of je televisie. Je fopt namelijk je biologische systeem door dat licht in je ogen te laten branden. Je krijgt zo’n uur of twee voor het slapen gaan het slaaphormoon melatonine, maar aangezien je tot laat in de avond naar felle schermen zit te staren, wordt dit seintje uitgesteld. Hierdoor val je slechter of zelfs niet in slaap!

Ben jij ook zo’n type dat net als ik nog even tot laat in de avond door wil knallen? Is de onderstaande foto herkenbaar? Wees dan alert, voordat je het weet lig je te turen naar het plafond terwijl je hoort te slapen. Gelukkig heb ik een gouden tip voor je!

Om te zorgen dat je lichaam langzamerhand in de slaapstand komt te staan, is het zéér verstandig om een programma als F.lux te gaan gebruiken. Dit is géén gesponsored verhaal, maar een persoonlijke aanrader. Je zult schrikken hoe fel je scherm was als je F.lux geïnstalleerd hebt. Hoe het werkt? In de ochtend en avonduren denkt het programma met je mee en maakt het je scherm meer oranje. Dit is een genot voor je ogen en doet wonderen voor je slaap.

Op de meeste moderne smartphones zit al zo’n functie ingebouwd, maar vooral voor de computers, laptops, tablets en oudere smartphones is dit een must-have.

F.lux is te downloaden voor Windows, MAC, iPhone en Android > >

ps; zet de brightness van je televisie ook zachter naarmate het laat wordt!

Related posts
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Apple telefoon (SE)

1 Mins read
De nieuwe iPhone SE ziet eruit alsof hij alles in zich heeft om uit te groeien tot een van de beste telefoons….
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Samsung telefoon

1 Mins read
De Samsung Galaxy Fold: de meest vooruitstrevende smartphone van 2020. Het is het enige toestel dat eindelijk de belofte van een opvouwbare…
Soul #MNLK

De perfecte 24 uur dankzij de invoering van onze eigen ´Shabbat´

3 Mins read
Onlangs was ik in Israel voor een heerlijke week vertoeven in de steden Tel Aviv, Jeruzalem en Eilat. We hebben daar iets…