The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem

2 Mins read

Het Airborne Museum Hartenstein is gevestigd in Oosterbeek en vertelt en verbeeldt het verhaal van de Slag om Arnhem in september 1944. Het historisch museum is opgericht in 1949 en gevestigd in het toenmalige hoofdkwartier van het Britse leger. Het Airborne Museum bezit een brede collectie met wapens uit de Tweede Wereldoorlog, soldatenkleding, interview met betrokkenen en video- en fotomateriaal. Uniek is de veelzijdigheid van het Airborne Museum, niet alleen qua verzameling, maar ook qua perspectief: het museum laat niet alleen de geallieerde visie zien, maar ook het Duitse perspectief en het lot van de burgers in en rond Arnhem. Een totaal verhaal dus!

Airborne Museum

Bron: Airbornemuseum.nl

Tentoonstellingen en activiteiten in het Airborne Museum Hartenstein

“]

Het Airborne Museum Hartenstein heeft een aantal topstukken en tentoonstellingen die je als bezoeker niet mag missen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • De Airborne Experience laat je als bezoeker virtueel in de schoenen van een militair treden. Ervaar zelf hoe het was om soldaat te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog!
  • Hall of Fame – een vrij nieuw onderdeel van het museum. In de Hall of Fame maak je als bezoeker kennis met de belangrijkste kopstukken en hoofdpersonen uit de Slag bij Arnhem.
  • Diorama’s – In het museum zijn diverse diorama’s te zien, waarin je levensecht kennismaakt met het leven in oorlogsgebied tijdens de jaren 1940. Qua thematiek wisselen de diorama’s als wisselende tentoonstellingen, maar de thema’s zijn altijd indrukwekkend. Denk aan een medische post, scènes uit veldslagen en diorama’s met beroemde personen uit de Slag bij Arnhem.
  • Bezoek ook het leerzame en spannende informatiecentrum Airborne at the Bridge. Hier valt veel te leren en zien over de beruchte Slag bij Arnhem. Het infocentrum bevindt zich nabij het museum, aan de Arnhemse Rijnkade recht tegenover de John Frostbrug.
  • Vaste tentoonstelling – De vaste tentoonstelling in Museum Airborne voert je langs de slag om Arnhem in negen dagen. Je herbeleeft deze Slag via foto’s, geluid- en beeldmateriaal en verhalen en voorwerpen.

Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem. Laat je als volwassene meeslepen naar de spannende en ellendige tijd van de Tweede Wereldoorlog.

De openingstijden

Het Airborne Museum is een must voor jong en oud. Wil je dit museum bezoeken, dan kan dat van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op 24 & 31 december is het Airborne Museum open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt niet in heet Airborne Museum terecht op 25 december en 1 januari.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Het Kröller Müller museum, kunst en natuur, een heerlijke combinatie!
Leestip -> Maak kennis met het Van Gogh Museum