The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Bezoek Natuurmuseum Ameland in Nes en geniet van een geweldige dagje uit in het waddengebied

2 Mins read

Dit natuurmuseum ligt dicht bij de kust van Ameland en is perfect te combineren met een dagje strand. Alle praktische informatie over Natuurmuseum Ameland vind je hier. Heb jij altijd al meer over de natuur willen weten of wil je een leuk en educatief uitje voor de kinderen? Dan is het Natuurmuseum Ameland dé beste optie. Dit museum maakt gebruik van hypermoderne presentatievormen en authentieke tentoonstellingen. Er zijn meerdere aquariums te vinden met levende dieren. Van kleinschalige aquariums met kleine vissen en schelpen, tot reusachtige aquariums waar je de grote zoogdieren van de zee kunt bekijken.

Natuurcentrum Ameland

Je leert zoveel tijdens een dagje uit naar dit museum, dat je zelf de mogelijkheid krijgt om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Er is namelijk een uitkijkplateau waar je de wadden en de Noordzee kunt zien. Hier kun je ver uitkijken en jouw opgedane kennis in praktijk brengen. Het park is rolstoelvriendelijk en er zijn liften op bij de uitkijktoren te komen.

Ook zijn er dagelijks rondleidingen en voorstellingen waar experts op leuke manier de kennis kunnen bijbrengen. Leer meer over de dieren uit de Waddenzee en de Noordzee tijdens een leuk dagje uit op Ameland.

Korting

Profiteer van de beste prijzen en bezoek Natuurmuseum Ameland met flinke korting. De beste manieren om voor een klein prijsje dit museum te bezoeken hebben wij op een rijtje gezet.

Het is mogelijk om geheel gratis dit interessante museum te bezoeken. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Ben je in het bezit van een museumjaarkaart? Natuurmuseum Ameland is aangeschreven bij geldige musea voor deze kaart. Je kunt dus gratis naar binnen met een museumjaarkaart.

Volwassenen betalen de standaard entreeprijs van € 6,50. Jongeren daarentegen kunnen voor een gereduceerd tarief naar binnen. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen slechts € 4,25. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar betalen slechts 50 cent meer voor hun entreeticket.

Ga je met een grote groep op excursie naar Natuurmuseum Ameland? Ook dan kun je een gereduceerd tarief verwachten. Bij groepen vanaf 15 personen is de entreeprijs slechts € 6,- per persoon.

Ook kun je online geweldige acties vinden voor dit natuurmuseum. Wanneer je online op zoek gaat naar de beste kortingssites, vind je al gauw de beste acties en aanbiedingen. Je kunt door goed online speurwerk een flinke korting op jouw entreeticket verwachten.

Adres en openingstijden

  • Natuurmuseum Ameland
    Strandweg 38, 9163 GN Nes

Je kunt dit natuurmuseum het hele jaar door bezoeken met uitzondering op bepaalde feestdagen. Het Natuurmuseum Ameland is exclusief gesloten op Nieuwjaarsdag, 5 & 6 december en 1e Kerstdag.

Er zijn vijf verschillende seizoenen qua openingstijden voor Natuurmuseum Ameland. De openingstijden variëren in de winter, lente, zomer en herfst. In de zomer is het museum de hele week geopend van 10 uur ’s ochtends tot en met 5 uur in de middag. In de overige seizoenen is het park minder lang geopend. Bekijk altijd de exacte openingstijden op de website van Natuurmuseum Ameland voor de juiste tijden.

Wil je een educatief dagje uit in het waddengebied? Dan is Natuurmuseum Ameland een echte aanrader. Dit unieke museum laat je op speelse wijze meer te weten komen over de natuur. Bekijk de grote zeedieren in de aquariums en geniet van de leukste voorstellingen bij Natuurmuseum Ameland voor een onvergetelijk dagje uit.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe kun je de zolder het best inrichten?