The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Bijzondere plekken in Parijs, de stad der liefde

1 Mins read

Wie aan Parijs denkt, denkt direct aan de liefde. Parijs is niet alleen een stad waar je de liefde viert maar ook een stad waar je instant verliefd op wordt. Een bezoekje aan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Mona Lisa in het Louvre is bijna obligatoir, maar Parijs heeft nog vele andere bijzondere plekken om te ontdekken. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Enkele bijzondere plekken in Parijs

Jardin du Luxembourg

Les Tuilleries moet zowat het bekendste park van Parijs zijn maar Jardin du Luxembourg is het mooiste en grootste park van de stad der liefde. Het park heeft een strak ontwerp, waarbij een centraal gedeelte aangelegd is rond een grote vijver. Daarrond vind je terrassen en rechte lanen met platanen, linden, sequoia, gingko en kastanjebomen. In het hele park zijn er prachtige bloemenborders te bewonderen. Je kunt er heerlijk wandelen of bij de vijver zitten en van de rust genieten.

De Seine

Heb je even genoeg van de drukte van de stad? Maak dan een boottocht op de Seine. Het geeft je de mogelijkheid om je voeten even rust te gunnen terwijl je langs de populaire monumenten van de stad vaart. Tijdens een 1 uur durende tocht vaar je onder andere langs de Invalides, de Eiffeltoren, de Notre Dame en het Louvre. Via de smartphone kun je makkelijk de audiotour in het Nederlands volgen.

Galeries

In Parijs vind je vele overdekte passages, of galeries zoals de Fransen ze noemen. Het zijn de voorlopers op de winkelcentra zoals wij ze kennen. De bouwstijl uit de negentiende eeuw is oogverblindend: hoge glazen daken met ijzeren constructies. De passages werden prachtige gedecoreerd met beeldhouwwerken, marmer, steen en lampen. Je kunt de passages ook nu nog bewonderen, zoals Passage de l’Ancre in het derde arrondissement. Deze intieme passage bestaat uit een centraal bloemperk waarrond winkeltjes zijn gebouwd.

Leestip -> 5 bijzondere kunstwerken in het Louvre
Leestip -> Het duurste en grootste landgoed van Nederland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

6x de mooiste plekken in Frankrijk

2 Mins read
Frankrijk is een veelzijdig land. Het heeft eigenlijk alles te bieden. Het land heeft niet alleen prachtige steden, maar ook een schitterende…