Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

De meest bijzondere restaurants van Nederland

1 Mins read

Uit eten gaan is natuurlijk altijd leuk. Maar soms wil je weleens iets anders dan een Indonesische rijsttafel of naar die Italiaanse trattoria op de hoek. Wat dacht je van een etentje in een rijdende trein of eten en drinken in het donker? In dit artikel zijn er enkele tips te lezen over de meest bijzondere restaurants welke in Nederland te vinden zijn. Laat je verrassen!

Dit zijn de meest bijzondere restaurants van Nederland

1. Ctaste – Amsterdam

In dit Amsterdamse restaurant wordt je 4-gangendiner naar een hoger niveau getild. Dit restaurant is namelijk volledig donker, waardoor je andere zintuigen éxtra worden geprikkeld. Doordat je van tevoren niet weet wat je voorgeschoteld krijgt, ervaar je smaak op een geheel andere manier.

YouTube video

2. Panorama Rail Express – Rotterdam

Genieten van heerlijke gerechten én een mooi uitzicht, wat wil je nog meer? De Panorama Rail Express heeft van een oude trein een prachtig, rijdend restaurant gemaakt. Je stapt op Rotterdam Centraal op de trein en meandert tijdens het eten dwars door het Groene Hart. Uniek is dat de trein beschikt over een grote, doorzichtige koepel, waardoor het uitzicht des te mooier is.

YouTube video

3. Viva Afrika – Rotterdam

De Aziatische, Spaanse en Amerikaanse keuken kennen we allemaal wel. Maar heb je ook wel eens Afrikaans gegeten? In het kleurrijke restaurant van Viva Afrika kun je kiezen uit heerlijke gerechten (met cryptische namen) zoals Alicha Derho en Gord gord. Ook leuk: je kunt hier op z’n Afrikaans gewoon met je handen eten!

YouTube video

4. Dinner in Motion – Eindhoven

Een bezoekje aan Dinner in Motion betekent meer dan alleen maar eten. In dit 360 graden restaurant wordt je omringd door een digitaal decor, waar de mooiste beelden op verschijnen terwijl je geniet van het eten. Verwacht hier geen simpele hamburger met friet, ook de gerechten zijn culinaire hoogstandjes.

YouTube video

5. Château Neercanne – Maastricht

Château Neercanne in Maastricht is het enige terrassenkasteel in Nederland. Dit betekent dat de historische en goedverzorgde tuinen ’s zomers als terras fungeren. Michelin-sterrestaurant Château bevindt zich in het kasteel zelf en vormt een prachtig decor tijdens het diner. Naast de prachtige setting zijn ook de gerechten uitstekend.

YouTube video

Leestip -> Duurste restaurants & Gerechten voor de Big Green Egg