The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De BMW Concept i4 – 100% elektrische Gran Coupé

1 Mins read

BMW gaat weer, zoals we we van hun gewend zijn, een fantastisch nieuw model op de markt brengen. Deze keer wordt het in navolging van de supercar I8 een nieuw vlaggenschip onder de elektrische auto’s: de BMW i4. De i4 is voorlopig alleen nog bekend geworden als conceptmodel. Dit conceptmodel is voor tachtig procent hoe die in het echt in productie zal gaan. Toch weten we nu al dat dit een hele vette nieuwe elektrische coupe gaat worden, welke nog betere technieken zal bevatten.

De BMW i4 een praktische auto?

Zoals we van een coupe gewend zijn zal ook de i4 een erg praktische auto zijn. Met 5 stoelen is hij geschikt voor het hele gezin, en doordat het een volledig doorlopend glazen dak heeft lijkt de grote ruimte die deze auto al heeft nog groter te worden. Met zijn 530 paardenkrachten zal deze prima van z’n plek komen en doordat hij een fabrieks actieradius heeft van 600 kilometer zal het probleem van om het half uur opladen ook echt verleden tijd zijn. Verder heeft deze i4 onder de ‘motorkap’ een wirwar aan systemen liggen die allemaal dienen als rij-assistentie en andere hulpmiddelen voor de bestuurder.

Verbeterde autopilot systemen

Door de verbeterde autopilot systemen van BMW kan de bestuurder nog meer handelingen uit handen geven. Omdat de ervaring van een ronkende motor in een elektrische auto wegvalt, neemt de sensatie van het rijden wel af. Dit heeft BMW proberen op te lossen door in samenwerking met de fameuze componist Hans Zimmer autogeluiden te componeren die worden afgespeeld tijdens het rijden. Deze geluiden zijn zo goed afgesteld met het systeem van de auto, dat de bestuurder bijna niet door heeft dat het geprogrammeerde geluiden zijn die worden afgespeeld. Dit aldus BMW zelf.

Met de i4 komt er opnieuw een auto op de markt die erg in trek is: een elektrische sportwagen. Vanaf 2021 kunnen we de i4 zien schitteren op de weg!

Bekijk het filmpje van Supercar Blondie:

Bekijk hier alle informatie ->

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Ontdek de meest populaire BMW's

2 Mins read
BMW, ook wel bekend als Bayerische Motoren Werke AG, is een Duitse autofabrikant die bekend staat om zijn sportieve en luxueuze auto’s….
More #MNLK

EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerken

2 Mins read
Thuiswerken is door de covid-19-pandemie weer opnieuw uitgevonden. Wanneer er een golf aan komt zetten, wordt iedereen dringend verzocht om thuis te…
Cars & Tech #MNLK

De BMW M8: Ongeziene kracht in een elegant jasje!

1 Mins read
Autoliefhebbers zullen ongetwijfeld beginnen watertanden bij het zien van de BMW M8. De luxueuze uitstraling en high performance maken dit model tot…