Business & Luxury #MNLK

Boekrecensie: Crushing It! (van Gary Vaynerchuck)

2 Mins read

In 2009 schreef de altijd enthousiaste en zéér gedreven Gary Vaynerchuck het boek Crush It! Het bleek een grondlegger te zijn voor wat er het komende decennia ging gebeuren wat betreft ondernemerschap in combinatie met internet en social media. Gary V is een ware profeet geworden van de internetgeneratie!

Nagenoeg 10 jaar later was het nodig tijd voor een vervolg op deze klassieker die vele mensen heeft aangezet om hun passie om te toveren tot een business, dankzij de wonderlijke technologie en gemak van het internet en social media.

“Four-time New York Times bestselling author Gary Vaynerchuk offers new lessons and inspiration drawn from the experiences of dozens of influencers and entrepreneurs who rejected the predictable corporate path in favor of pursuing their dreams by building thriving businesses and extraordinary personal brands.”

Maak kennis met Gary V

De 43-jarige Gary V is een rasechte ondernemer met naar verluid een vermogen van 160 miljoen dollar. Deze ultra-gemotiveerde held heeft de wijnbusiness van zijn ouders compleet dankzij de kracht van het internet getransformeerd. Sindsdien is hij dé man als het gaat om motivatie om het online te crushen. Hij is een graag geziene gast op evenementen en scoort viral na viral op social media (hier te volgen via Twitter, Facebook én Youtube). In deze korte clip krijg je al een goed idee wat voor een type Gary is. Je zult ook meteen begrijpen waarom hij zo succesvol is!


Bekijk ook

> > Boekrecensie: Extreme Ownership (van Jocko Willink!)
> > Boekrecensie: 21 lessen voor de 21ste eeuw (van Yuval Noah Harari)

Motivatie om te knallen

Het boek Crushing It! is verdeeld over 263 vlot te lezen bladzijden en 15 behapbare hoofdstukken. Gary motiveert je om jouw dromen uit te laten komen, mede door zijn eigen verhaal en een tiental hele sterke praktijkvoorbeelden. Het zijn diverse alledaagse mensen die hun baan hebben opgezegd en zijn gaan knallen aan hun eigen bedrijf en/of brand. Deze voorbeelden helpen je doen realiseren dat ook jij het kunt maken dankzij social media en het internet.

Zou jij een streamingkanaal willen beginnen waar jij games speelt? Zou jij een wereldreiziger willen zijn die zijn geld verdient met gelikte foto’s op Instagram? Zou jij uitgebreid willen schrijven over persoonlijke ontwikkeling op je eigen blog? Het kan allemaal tegenwoordig. Elk individu kan nu zijn eigen platform creëren. En succesvol ermee zijn ook nog!

“Crushing It! is a state-of-the-art guide to building your own path to professional and financial success, but it’s not about getting rich. It’s a blueprint to living life on your own terms.”

Crush it online!

Ondanks dat ik de motiverende en bevestigende woorden waardeer, is het boekwerk niet veel bijzonders. Dat komt denk ik vooral omdat ik al 9 jaar het online aan het crushen ben! De materie is voor mij al duidelijk en dus ook vooral herkenbaar. Het bevestigd wat ik zelf al denk en doe: werken online is de weg om te doen wat je echt wil doen als het gaat om werk en geld. Crushing It! is echter absoluut een aanrader voor de vastgeroeste kantoorslaaf die wat zelfvertrouwen mist om zijn eigen dromen aan te pakken, of de student die liever niet het traditionele pad wil belopen zoals zijn vader dat van hem vereist. Ook de hopeloze dromer die een grote passie maar niet durft te realiseren heeft profijt aan dit boek.

Het zal deze wantrepreneurs de kickstart geven die ze nodig hebben om te beginnen. Het zal ze het vertrouwen geven dat je succes kunt bereiken met de relatief nieuwe technologie genaamd internet en social media. Ik ben er ook een voorbeeld van dat het kan, dus, crush it online baby!


Wél lezen als je; in de startblokken staat om je passie om te toveren tot een mooie business.

Niet lezen als je; Al diep in de game van branding, ondernemerschap en social media zit.

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Ontdek deze 5 podcasts voor ondernemers

2 Mins read
Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om jezelf en je bedrijf te verbeteren. Een van de manieren om dit…
Business & Luxury #MNLK

Waarom je een persoonlijke webpagina over jezelf moet hebben

2 Mins read
Wil je meer succes op het internet? Heb dan een persoonlijke webpagina! Veel mensen zijn hier nog steeds niet van overtuigd, maar…
More #MNLK

Wat is een (online) boekhoudprogramma?

2 Mins read
Worstel je als ondernemer ook met de boekhouding? Dat komt mogelijk doordat je er weinig verstand van hebt. Je kunt er in…