Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Boekrecensie: ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho

2 Mins read

Het iconische boek ‘De Alchemist’ van schrijver Paulo Coelho is eigenlijk geen typerend zelf-hulp boek zoals we die hier vaker hebben gerecenseerd. Het is echter wel een boek over persoonlijke ontwikkeling, maar dan in de vorm van een uiterst mooi geschreven roman.

Het verhaal gaat over een jonge schaapsherder genaamd Santiago. Deze jongeman wil maar één ding in zijn leven: reizen. Hij wil weten hoe de wereld in elkaar zit en wil dat gaandeweg ontdekken. In dit boek gaat hij die droom werkelijkheid maken. Santiago gaat op zoek naar die ene grote schat, hij komt op zijn reis voor lastige dilemma’s te staan die pittige beslissingen van hem vragen.

De Alchemist is dan ook echt iets voor jonge mensen die nog niet precies weten wat ze met hun leven willen, op sommige situaties herkende ik mezelf in Santiago: je moet ontdekken als je verder wil komen in het leven.

Levensweg

De jonge Santiago komt op zijn weg verschillende personen tegen. Deze personen geven hem bepaalde aanwijzingen, adviezen en tips om verder te komen in het leven. Santiago kan ervoor kiezen om de adviezen op te volgen en zijn schat te zoeken, maar hij kan ook genoegen nemen met wat hij tot nu toe bereikt heeft in zijn leven, in dit boek bepaald hij zijn levensweg. Ik merkte in het boek dat sommige dingen al snel wijzen op situaties uit het echte leven. De Alchemist is dan ook echt iets voor jonge mensen die nog niet precies weten wat ze met hun leven willen, op sommige situaties herkende ik mezelf in Santiago: je moet ontdekken als je verder wil komen in het leven.

De indrukwekkende schrijver

De auteur van dit indrukwekkende verhaal is Braziliaan Paulo Coelho. Hij maakte door zijn manier van schrijven elke zin weer interessant; hij gebruikt dan ook geen langdradige zinnen of moeilijke woorden, maar wist het zowaar aan elkaar te dichten zonder dat het een gedicht is. Hij heeft een bijzonder verhaal geschreven dat mensen daadwerkelijk verder kan helpen in het leven. De schrijver probeert je duidelijk te maken dat als jij een droom hebt of een bepaald doel, dat je die kunt bereiken zolang je maar door blijft zetten. Het hele universum zal meewerken als jij in die droom gelooft of als jij dat wilt bereiken. Paulo Coelho is een uitmuntend schrijver en bewijst dat met deze klassieker voor de volle 100 procent.

Legende

Op het gebied van boeken ben ik geen ervaren persoon, maar dat hoeft ook totaal niet voor dit boek. Dit is een boek voor zowel persoonlijke ontwikkeling, als voor een mooi en spannend verhaal. Je leest het 179 bladzijden tellende boek in zo’n drie uur wel uit, ligt er maar net aan hoe erg je uit kijkt naar het lezen van dit boek. Voor alle heren van ongeveer een jaar of 18, 19 of 20 is dit een absolute aanrader. Kruip zelf eens in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en kom erachter wat er echt belangrijk is in het leven. Je bent immers zelf degene die ervoor moet zorgen dat je je legende leeft.

[penci_review]


Boekrecensie: ‘Can´t Hurt Me´ van David Goggins
Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Boekrecensie: 'Everything is F*cked: A Book about Hope' van Mark Manson

3 Mins read
Everything is F*cked: A Book about Hope is het nieuwste boek van bestselling auteur Mark Manson (bekend van De edele kunst van not giving…
Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Review 23andMe: ik heb mijn DNA laten testen en de uitslagen waren fascinerend! (Health + Ancestry Service)

3 Mins read
23andMe is het bedrijf dat jouw DNA analyseert om te zien wat jouw afkomst is en hoe het zit met jouw gezondheid….
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Deze vijf boeken zou je volgens Clark Kegley beslist in 2020 moeten lezen!

1 Mins read
Het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, ondernemerschap en financiën is iets wat je leven compleet ten goede kan veranderen. Je…