The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Boekrecensie: Tribe of Mentors van zelfhulp-guru Tim Ferris

3 Mins read

In mijn zoektocht naar geluk, zingeving, gezondheid en wat centen op de bank stuitte ik telkens op het advies; ‘neem een mentor die je kan begeleiden met de vraagstukken die je hebt in dit leven’. Logisch advies, maar wat als je nergens geen persoon of personen kan vinden die geschikt zijn als mentor?

Ik bedacht me de gulden middenweg; mentoren, briljante koppen en allerlei succesvolle types schrijven natuurlijk boeken! In deze boeken delen zij hun vergaarde wijsheid en dat is te verkrijgen voor slechts enkele euro’s. Dankzij boeken kun je in sneltreinvaart de wijsheid en kennis oppikken om de vragen des levens te beantwoorden.

Deze eindbazen zijn in het echte leven wellicht onbereikbaar, maar via hun boeken kun je eruit plukken wat je nodig hebt. Toen ik dit mij realiseerde ging er een wereld voor me open. Ik kocht tientallen boeken en kreeg een schat aan informatie. En die informatie wil ik met jullie delen. MNLK is dus mede door deze realisatie opgezet.

Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World

Zelfhulp-guru, auteur, ondernemer en investeerder (lees: alleskunner) Tim Ferris is dé man als het gaat om zelfontwikkeling. Hij heeft zijn leven gewijd aan zelfhulp en heeft hier meerdere bestsellers over geschreven, waaronder ‘The 4 Hour Workweek’ en ‘Tools of the Titans’ . Zijn nieuwste boekwerk – Tribe of Mentors – is een verzameling van welgeteld 130 interviews met de meest interessante high performers die hij kon strikken.

Denk aan toppers zoals Youtubekoning Casey Neistat, Navy Seal eindbaas Jocko Willink, schrijver van Sapiens en Homo Deus; Yuval Noah Harari, talkshowhost Jimmy Fallon, pokerspeler Daniel Negreanu, Facebook-oprichter Dustin Moskovitz, powerlifter Ed Coan, stoeipoes Dita von Teese, dj Steve Aoki, regisseur Darren Aronofsky, Primed Mind CEO Fedor Holz, crossfitter Katrin Tanja Davidsdottir, skateboardlegende Tony Hawk en Ray Dalio, de beheerder van de grootste hedge fund ter wereld ter waarde van maar liefst 150 miljard dollar.

Deze unieke individuen hebben allen geëxcelleerd in hun vakgebied en door de jaren heen heel wat wijze lessen opgepikt. In Tribe of Mentors stelt Tim Ferris telkens dezelfde 5-8 vragen, waaronder; Welk boek raad je aan?; Welke aankoop onder 100 dollar heeft de meeste impact op je leven gehad?; Wat doe je als je overweldigd of gefrustreerd raakt?; Wat zou je op een billboard willen zetten als alles mag?; Op welke wijze heb je gefaald en hoe heeft je dat geholpen in het latere leven?; en; Welke advies zou je willen geven aan studenten die beginnen aan het ‘echte leven’?

Elk van de high performers geven een ander uniek antwoord op dezelfde vragen. Het perspectief van deze toppers is stuk voor stuk fascinerend en vooral leerzaam om door te spitten. Tribe of Mentors is een dikke vette aanrader, mits je de 600 pagina tellende bijbel durft te trotseren…

MNLK de blogvorm van Tribe of Mentors?

Je zou MNLK kunnen zien als de blogvorm van wat Tribe of Mentors doet; het beste van het beste eruit plukken als het gaat om wijsheid, je mindset, motivatie, discipline, ondernemerschap, financiën, gelukzaligheid en gezondheid. Dit met als einddoel om een beter man te worden. Tribe of Mentors is dus zeer zeker een inspiratiebron geweest voor MNLK. Bedankt Tim!

5 notities uit mijn notitieboekje

Ik schrijf graag op wat mij tot denken heeft gezet, waaronder interessante feiten, gedachtegangen, uitspraken en sterke quotes. Dit waren de 5 meest interessante notities uit mijn notitieboekje;

“Greatness is not a final destination, but a series of small acts done daily in order to constantly rejuvinate and refresh our skills to become a better version of yourself.”

“With stress, ask yourself; what is the worst thing that can happen?”

“The mind follows the body.”

“Anger is often what pain looks like when it shows it self in public.”

“Happy is okay, bliss is awesome! Feeling bliss is the ultimate feeling. Go for the highlights in life!”


Wél lezen als je; een mentor zoekt, uiteenlopende vragen hebt over diverse onderwerpen, meer interessante mensen wil leren kennen die daadwerkelijk wat gedaan hebben met hun leven.

Niet lezen als je; geen behoefte hebt aan zelfontwikkeling, mind blowing inzichten en een dik boekwerk van 600 bladzijden. En je moet wel Engels kunnen lezen, de vertaling laat nog even op zich wachten.


Lees ook: MNLK boekenlijst: de 25+ boeken die Marcus in 2017 en 2018 heeft gelezen

Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…
Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Moet je nou wél of juist géén eieren eten?

1 Mins read
Met Pasen is het zeer gebruikelijk om een bootlading aan eieren naar binnen te werken, maar dit zou volgens heel wat dramatische…