More #MNLKPartnerbijdrage

Boot verkopen met een makelaar: de voordelen

1 Mins read

Je boot verkopen gaat waarschijnlijk niet over één nacht ijs. Vaak ben je, net als aan een auto, gehecht geraakt aan het voertuig en is het een moeilijke beslissing deze op de markt te brengen voor de verkoop. Daarbij wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan of er een naar gevoel aan overhouden. Naast de administratie die je van tevoren op orde moet hebben, kun je misschien ook wel wat hulp en advies gebruiken tijdens het verkopen motorjacht. Dit zijn een aantal voordelen van het inschakelen van een jacht- of scheepsmakelaar.

Verkopen motorjacht of zeiljacht

Heb je de beslissing gemaakt en ga je je motor- of zeiljacht verkopen? Je kunt natuurlijk de verkoop van je boot zelf leiden. Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht. Toch kan een scheepsmakelaar voor een aantal voordelen zorgen:

Advies op het gebied van presentatie

Wanneer je je boot wil verkopen, wil je dat de eerste indruk goed is. Een makelaar weet welke punten belangrijk zijn, en kan hierin adviseren. Het maken van de juiste foto’s kun je daarnaast ook goed aan de makelaar overlaten. De makelaar heeft vaak een groot netwerk, zeker als deze is aangesloten bij een service- en verkoopbedrijf, zodat de boot bij veel mensen onder de aandacht gebracht wordt.

Bezichtigingen leiden

Het verkopen van een boot vergt veel tijd en een goede planning; er zullen tenslotte potentiële kopers zijn die op verschillende momenten naar de boot willen komen kijken. Wanneer je een scheepsmakelaar inschakelt, kan hij of zij de bezichtigingen overnemen. Zo zijn er altijd ligplaatsen beschikbaar bij de werkplek van de makelaar, en kan deze de boot aan eventuele kopers laten zien, zonder dat je hier zelf steeds voor heen en weer hoeft te reizen.

Ondersteuning tijdens onderhandelingen

Wanneer het verkopen van de boot een emotioneel lastige beslissing was, kunnen die emoties tijdens de verkoop de overhand krijgen, waardoor je misschien keuzes maakt waar je achteraf niet blij mee bent. Een jachtmakelaar kan je bijstaan gedurende het hele koopproces, de onderhandelingen op zich nemen en adviseren wanneer er keuzes gemaakt moeten worden.

Administratie regelen

En tot slot een klusje waar niemand naar uitkijkt: de administratie. Bij de verkoop van een boot komt veel papierwerk kijken. Van het verkoopcontract tot een aankoopkeuring en onderhoudspapieren: de makelaar kan ook de administratie op zich nemen en zorgen voor een nauwkeurige afhandeling van de verkoop.

Related posts
More #MNLK

Tips om je jacht te verkopen

2 Mins read
Als je je boot gaat verkopen, dan ben je absoluut niet de enige met dit idee. Dagelijks worden er ontzettend veel jachten,…
More #MNLK

Voorkom beschadigingen aan je boot met een goede fender

1 Mins read
Wat is er chiller dan op een mooie zomerdag lekker een eindje te gaan varen op een boot? Verzamel een paar vrienden,…
Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

3 fantastische sloepen om deze zomer mee te shinen!

1 Mins read
Zie je jezelf deze zomer ook al dobberen op het water? Maar, een jacht ligt niet meteen binnen de mogelijkheden? Waarom niet…