The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

5 sterke breinbrekers van vragen die je helpen met het realiseren van je doelen

2 Mins read
Je leest overal waar je komt dat je jouw passie moet vinden, dat je jouw doelen moet realiseren en dat je het beste er zelf van moet maken, maar wat als je nou geen flauw idee hebt wat je aan moet pakken?

Dat je net als ik tijdens je studietijd om je heen staat te staren van; ‘wat doe ik hier eigenlijk? wat wil ik eigenlijk? wie ga ik worden? en waarom zou ik dit of dat gaan doen?’. Deze prangende vragen werden destijds niet beantwoord, waardoor ik als verdwaalde student meer tot last was voor mezelf en de docenten. Enkele jaren later kan ik – na het uitgebreid verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, mindset en het ondernemerschap – met een gerust hart zeggen dat het lag aan het stellen van de verkeerde vragen. Of dat er juist helemaal geen vragen werden gesteld.

Doordat er geen sterke vragen werden gesteld, had ik geen doordachte antwoorden, waardoor ik ook geen imposante doelen uit had gestald. Als je op dit moment in een soortgelijk pakket verkeerd, dan hoop ik dat deze 5 vragen je helpen bij het uitvogelen hoe je het beste jouw doelen kunt stellen en bereiken.

“Judge a man by his questions rather than his answers”Voltaire.


> Hoe kan ik mijn 5 jaren plan realiseren in de komende 5 maanden?

(Je plannen uitgesmeerd over 5 jaar is een tamelijk standaard iets, maar wat als je ineens het moest realiseren in de komende 5 maanden? Wat zou je dan bedenken om dat allemaal voor elkaar te boksen?)

> Hoe kan ik betaald krijgen voor wat ik écht gaaf vind?

(Van je hobby/passie je werk maken, hoe krijg je dat voor elkaar? Neem mij maar als voorbeeld, want ik ben al 8 jaar bezig met geld verdienen met mijn passie!)

> Als ik oneindig geld had en alle tijd van de wereld, wat zou ik dan doen?

(Geld is geen zorg meer, je hoeft niet meer te werken voor je centen. Wat ga je dan doen als invulling? En is dat dan eigenlijk wat je écht wil doen met je tijd op deze Aarde? Waarom doe je dat dan niet?)

> Wat zou ik doen als ik absoluut niet kon falen?

(Het is onmogelijk dat je faalt met wat je in gedachten hebt, wat zou je dan absoluut gaan uitwerken?)

> Wat is één ding waarin ik geloof wat anderen denken wat totaal absurd is?

(Dit antwoord zou een gat in de markt kunnen zijn!)

Hopelijk heb je wat meer inzicht gekregen door de antwoorden die je hebt gegeven. Succes met de uitvoering van wat je allemaal bedacht hebt!


Bron: Clark’s 11 Questions Ebook.

Related posts
More #MNLK

Wat is een (online) boekhoudprogramma?

2 Mins read
Worstel je als ondernemer ook met de boekhouding? Dat komt mogelijk doordat je er weinig verstand van hebt. Je kunt er in…
Mind & Soul #MNLK

16x motiverende quotes en uitspraken

1 Mins read
Een quote of een uitspraak kan jou inspireren, je leven veranderen en tot succes leiden. Bijvoorbeeld om te beginnen met sporten, of…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…