The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Breng eens een bezoekje aan Artisklas; een kleine, educatieve dierentuin in Haarlem

2 Mins read

In Haarlem vind je de kleinste officiële dierentuin van het land: Artisklas. Klein maar fijn zullen we maar zeggen, want dit dierenpark is absoluut een bezoek waard, zeker met kleine kinderen. Juist vanwege de kleinschaligheid hebben de enthousiaste vrijwilligers van Artisklas Haarlem de tijd om bezoekers uitgebreid te woord te staan en te informeren over de verschillende dieren. In het park zijn diverse kleine diersoorten te vinden zoals de kerkuil, slangen, schildpadden, wasbeertjes, de poolvos en het stinkdier. Ze lopen, vliegen of zwemmen tevreden rond in hun ruime verblijven op het grote, groene buitenterrein waar jij als bezoeker ook heerlijk rond kunt wandelen op zoek naar de beesten. De naam van het park verklapt al dat er ook een educatief element aanwezig is. Vanaf de oprichting in 1964 was het doel van Artisklas namelijk om kinderen iets over dieren te leren, en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Zo is er een huisje op het park te vinden waarin onder meer schedels, opgezette dieren en dieren op sterk water te bekijken zijn. Artisklas Haarlem is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Met korting naar Artisklas Haarlem

Leuk, zo’n dagje dierenpark, maar vaak ook behoorlijk prijzig waardoor elke korting welkom is. Artisklas Haarlem vormt hierop echter een uitzondering. Korting op de entree zal je hier niet krijgen, maar een toegangskaartje is dan ook helemaal niet duur. Zo betaal je als volwassene slechts €2,- en voor een kind €1,50 om naar binnen te mogen. Artispark Haarlem draait namelijk volledig op vrijwilligers en vraagt bezoekers als entree enkel om een kleine bijdrage. Zo kun je al voor enkele euro’s een hele leuke middag beleven, want in deze kleine dierentuin is genoeg te zien om je enkele uren goed te vermaken. Ook kun je voordelig een kinderfeestje vieren bij Artisklas Haarlem. Al voor €35,- boek je een verzorgd verjaardagspartijtje inclusief toegang en een leuke en leerzame speurtocht. Wil je de mini-zoo steunen? Het onderhoud van de dierentuin is behoorlijk prijzig, dus elke bijdrage is welkom. Als donateur mag je Artisklas Haarlem bovendien een jaar lang gratis bezoeken met je hele gezin.

Adres en openingstijden

Artisklas Haarlem bezoeken? Je vindt dit dierenpark in Haarlem-Noord op het volgende adres:

  • Stichting Artisklas Haarlem
    Arthur van Schendelpad 1
    2024 CP Haarlem

De dierentuin is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Kom je vanaf Station Haarlem? Neem dan bus 2 in de richting van Delftplein/Spaarne Gasthuis en stap bij de halte “Stayokay” uit. Houd er rekening mee dat Artisklas Haarlem enkel in het weekend is geopend. Op zaterdag en zondag kun je het park van 13:00 uur tot 16:00 uur bezoeken. In het zomerseizoen, dat loopt van 1 april tot en met 30 september, blijft de mini-zoo een uur langer open. Op aanvraag kunnen rondleidingen voor groepen en scholen waar mogelijk ook op andere dagen worden gegeven.

Voor actuele informatie verwijzen wij je naar de website van het dierenpark zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Avonturia is een apart dierentuingedeelte van de grootste dierenspeciaalzaak van de BeNeLux in Den Haag