The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Bureaustoel met een hoge of een lage rugleuning: wat is beter?

2 Mins read

Bij de aanschaf van nieuwe bureaustoelen zijn er tal van zaken om op te letten. Zo zijn er diverse certificeringen, zijn er bureaustoelen met en zonder wieltjes, met en zonder armleuningen en met een hoge of een lage rugleuning. Vraag jij je af wat je het beste kunt kiezen, een bureaustoel met een lage of een hoge rugleuning? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Goede zithouding aannemen

Voor een goede zithouding is het belangrijk dat de bolling van de rugleuning goed in de holte van de onderrug wordt geplaatst. Hierdoor blijf je makkelijker rechtop zitten. De rugleuning moet je wervelkolom ondersteunen tot onder de schouderbladen. Een rugleuning die te hoog staat ingesteld drukt tegen je schouders, waardoor je een ingezakte houding krijgt. In de meeste gevallen is de rugleuning juist te laag ingesteld, tegen het bekken aan. Hierdoor word je gedwongen om op de punt van de bureaustoel te gaan zitten of om onderuit te zakken. Dit ga je snel merken aan je rug!

Meer ondersteuning met hoge rugleuning

Een goede onderrugleuning is dus onmisbaar voor een ergonomische bureaustoel. Deze rugleuning moet aangepast kunnen worden naar voor en achteren en boven en beneden. Daarnaast moet de rugleuning achterover gekanteld kunnen worden, voor als je meer dan 90 graden achterover wilt zitten. Let er op dat de rugleuning breed genoeg is voor je rug en steun biedt in het midden van de rug.

Een hoge rugleuning biedt de meeste ondersteuning, omdat deze tot aan de schouders komt en hierdoor de gehele rug ondersteunt. Leun je graag met je hoofd achterover tijdens het telefoneren, relaxen of lezen? Kies dan voor een bureaustoel met een hoge rugleuning en een hoofdsteun. Door je hoofd op de hoofdsteun te laten leunen belast je de spieren in je nek en rug niet onnodig veel.

Of je voorkeur nu uitgaat naar een bureaustoel met een hoge rugleuning of een bureaustoel met een lage rugleuning, er is een ruim aanbod aan tweedehands bureaustoelen om uit te kiezen. Tweedehands kantoormeubelen zijn niet alleen zeer duurzaam, maar ook een erg voordelige keuze. Zo schaf je jouw complete kantoorinrichting voordelig aan. Naast tweedehands bureaustoelen zijn er ook zit-sta bureaus, normale bureaus, kantoorkasten en meer tweedehands verkrijgbaar.

Voordelen gebruikt kantoormeubilair

Als je op zoek bent naar goedkope kantoormeubelen maar niet in wilt leveren op kwaliteit, is tweedehands kantoormeubilair de beste keuze. De gebruikte meubelen worden allemaal zorgvuldig nagekeken en ondergaan een optische en technische keuring. Uiteraard worden de gebruikte bureaustoelen professioneel gereinigd, zodat ze helemaal klaar zijn voor een tweede leven. Wist je dat je standaard garantie ontvangt op gebruikte meubelen van Lamers Kantoormeubelen?

Feedback: info@mnlk.nl