The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Caloriebehoefte

2 Mins read

Of je nu wilt aankomen, afvallen of op gewicht wilt blijven. Het aantal calorieën dat je per dag binnenkrijgt is essentieel voor je lichaam en hoe jij je voelt. Het heeft effect op je energieniveau en op hoe je lichaam eruit ziet. Het voedingscentrum adviseert vrouwen om een dagelijkse caloriebehoefte van 2000 aan te houden. Voor mannen ligt dit advies op 2500. Maar wat nou als je gewicht wilt verliezen of als je gewicht wilt aankomen? In dit artikel vertellen we je wat meer over de caloriebehoefte die je nodig hebt om jouw doel te bereiken.

Caloriebehoefte bij afvallen

Op internet kun je talloze tools vinden om jouw caloriebehoefte te bepalen, rekening houdend met je huidige gewicht en je streefgewicht. Wanneer je wilt afvallen is het essentieel dat je een calorietekort creëert. Dit betekent dat je per dag minder calorieën binnenkrijgt dan dat je eigenlijk nodig hebt.

Hoeveel calorieën je per dag nodig hebt hangt af van onder andere je lengte en gewicht. Het is belangrijk om niet een te groot calorietekort te handhaven. Dit zorgt er namelijk voor dat je energieloos wordt. Heb je 2000 calorieën nodig om op gewicht te blijven? Probeer dan eens 1750 calorieën per dag te consumeren wanneer je gewicht wilt verliezen. Merk je dat je voldoende energie hebt? Dan kun je dit calorietekort iets naar beneden brengen. Merk je dat je te weinig energie hebt? Verhoog je calorie inname dan een beetje.

Berekenen:

Caloriebehoefte bij aankomen

Wanneer je wilt aankomen is het belangrijk om een calorieoverschot na te streven. Dit betekent dat je per dag meer eet dan dat je eigenlijk nodig hebt. Uiteraard kun je dit doen door pizza’s, patat en andere vette maaltijden te eten, maar het is beter voor je lichaam om dit niet te doen. Haal je extra calorieën bijvoorbeeld uit vette vis of extra granen. Je zult merken dat je je hierdoor veel energieker voelt. Zorg er daarnaast voor dat je niet een te groot calorieoverschot creëert. Begin met een klein overschot en breidt dit eventueel uit. Test vooral uit wat voor jou werkt!

Calorieën bijhouden

Als je een calorietekort of een calorieoverschot wilt naleven is het verstandig je calorie inname zorgvuldig bij te houden. Hier heb je tegenwoordig hele handige apps voor. Zorg ervoor dat je alles eerlijk invult en jezelf niet voor de gek houdt. Dus ook dat ene zoete dropje, het scheutje boter waarin je je stukje vlees hebt gebakken en je glas frisdrank.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Maak deze beginnersfouten niet als je start met vet afvallen

1 Mins read
De meeste mannen die even snel wat kilo’s vet willen verliezen, maken de grote fout door ineens zomaar drastisch hun calorie-inname te…
Sport & Lifestyle #MNLK

Afvallen doe je snel en makkelijk met deze 5 gouden tips!

2 Mins read
Wil jij dit (voor)jaar ook serieus wat kilo’s kwijt? Mooi! Weg met dat vieze onnodige ziekmakende vet! Om je vooruit te helpen,…