The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Carbon Champagne – De F1 flessen gemaakt van echt carbon

1 Mins read

Het spuiten met champagne is een traditie tijdens de winnaarsceremonie bij elke Formule 1 Grand Prix. Met een grote fles champagne vieren de coureurs hun podiumplaats. Het meeste van deze heerlijke bubbels worden weggespoten alsof het niets kost. Maar wat kost zo’n fles van het merk Carbon eigenlijk? En van wat voor merk zijn ze?

Carbon Champagne

De flessen champagne die gebruikt worden in de Formule 1 zijn van het merk Carbon. Sinds drie jaar levert dit exclusieve merk de flessen voor elke race. Tijdens de race van Monaco in 2017 werden de Carbon flessen voor het eerst gebruikt. Het eerste leuke detail van de Carbon flessen was dat iedere fles een eigen etiket had. De etiket voor de winnaar was goud, de tweede plek kreeg een fles met een zilver etiket en de derde plek vanzelfsprekend een bronzen etiket.

De prijs van een fles Carbon

Een grote fles Carbon Champagne zoals die gebruikt wordt bij de winnaarsceremonie kost ongeveer $3000,-. Zo’n grote fles wordt een magnumfles genoemd. Maar er staan natuurlijk drie mannen op het podium. Dat betekent dus dat het vieren van een podiumplek ieder raceweekend bijna $10.000,- aan champagne kost. Ieder jaar staan er ongeveer 20 races op het programma, dus worden er jaarlijks $100.000 aan bubbels verspilt! Maar een champagne douche blijft cool!

Zelfde carbon op de fles als op de auto

Carbon Champagne hoort gewoon bij de Formule 1. Alleen al vanwege het feit dat Carbon hun flessen coat met dezelfde koolstofvezel die gebruikt wordt op de F1 auto’s. De champagne is ook voor thuis te bestellen. Wanneer je deze drinkt vraag je je meteen af waarom de racers het zo verspillen. Dit is niet alleen een bubbel om mee te spuiten, dit is een champagne van hoge kwaliteit.

Het kost 6 dagen om een fles Carbon te maken, dit gebeurt geheel met de hand. Cuveé Carbon wordt gemaakt van druiven van 4 verschillende wijngaarden, de wijn heeft 5 jaar gerijpt voordat je ervan kunt genieten.

En ook op Nikki Beach

Leestip -> De duurste champagnes & Champagnes onder de 100 euro