The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Check deze workout oefeningen voor de billen

3 Mins read

Wil je graag gezegend zijn met een goede bilpartij en dit onderdeel maken van je (dagelijkse) sessies in de sportschool of thuis? Deze bewegingen zullen je spieren vanuit elke kant flink aanpakken, om ze op deze manier een welgevormde shape te geven. Zo weet je zeker dat je lichaam in proportie blijft en je armen en benen dezelfde ontwikkeling maken als je billen. Voltooi tot 15 herhalingen van elke beweging en herhaal de hele reeks regelmatig om snel te beste resultaten te zien.

1. Deep Squats

Sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je borst hoog en je knieën boven je enkels, laat je billen zakken tot je dijen evenwijdig aan de vloer zijn. Duw omhoog door de hielen om terug te komen naar de staande positie. Zorg er vooral voor dat je knieën in dezelfde lijn als je tenen blijven. Hierdoor voel je direct die altijd gewenste ‘burn’ en je voorkomt blessures.

2. Squats met hoge trap

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Houd je borst hoog en je knieën boven je enkels, laat je billen zakken tot je dijen evenwijdig aan de vloer zijn. Terwijl je door de hielen omhoog duwt om terug te komen naar staande positie, til je je linkerbeen van de grond en schop je het zo hoog mogelijk recht omhoog. Als je omhoog komt, schop je met je rechterbeen. Breng het been terug naar de vloer om één herhaling te voltooien.

3. Omgekeerde hielliften

Ga op handen en knieën zitten, zodat je schouders over je polsen komen en je heupen over je knieën. Plaats je rechter onderarm op de grond voor extra ondersteuning. Buig je linkervoet en til hem schuin achter je op. Keer dan terug om te beginnen. Voltooi maximaal 15 herhalingen en herhaal hetzelfde met het andere been.

Wil jij graag een strakker lichaam en rondere billen, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan of om je thuis in het zweet te werken? Surprise! Dat hoeft ook helemaal niet. Wist je namelijk dat je die mooie, ronde billen ook kunt krijgen door te wandelen en te skeeleren?

Squats

Meer workout tips voor het kweken van rondere billen!

Ga wandelen

Misschien klinkt het in eerste instantie wat suf. Toch is wandelen hartstikke goed voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid. Goed, die ronde billen dus. Als je wandelt, verstevig je de spieren in je buik, benen en billen. Op deze manier krijg je een strak lichaam en de mooie rondingen die jij graag wilt. Hoe intensiever de wandeling, hoe harder je je spieren aan het werk zet. En gebruik je wandelstokken, dan ben je ook gelijk je bovenlichaam aan het trainen.

Ook kan je binnen deze oefening doen:

Maar wandelen heeft nog meer voordelen:

  • Het is ontspannend en zorgt voor een beter humeur. Ga de natuur in en laat je leiden door de geluiden die je hoort. Het brengt je tot rust.
  • Wandelen zorgt voor een betere conditie. Met een half uurtje per dag wandelen kom je al een heel eind.
    Wandelen is goed om gewicht te verliezen.
  • Het zorgt voor een lagere bloeddruk (en daardoor neemt de kans op hart- en vaatzieken ook af)
  • Wandelen zorgt voor een beter geheugen

Leer en ga skeeleren

Als je aan het skeeleren bent, dan train je verschillende spiergroepen: je benen, je buikspieren ( om evenwicht te houden) én je bilspieren bij het afzetten. Kijk dan ook niet op van een beetje spierpijn de volgende dag als je geen geoefende skater bent. Je kunt, afhankelijk van hoe lang en hoe snel je skeelert en hoe laag je door je knieën zakt, de spiertraining zo intensief maken als je zelf wilt. Ook verbrand je tijdens het skeeleren flink wat calorieën. Goed voor de lijn dus.

Geen 30-days butt challenges of squats meer voor jou om die droombillen te krijgen. Bind die skates onder of trek die wandelschoenen aan en gaan!

Check ook: Een thuis workout voor vrouwen & Workout oefeningen voor de buik

Related posts
More #MNLK

5 sportieve activiteiten voor wanneer je toch de deur uit wilt!

2 Mins read
Wanneer je toch graag de deur uit wilt om een sportieve middag te beleven, doe het dan gelijk goed. Wij hebben hieronder…
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn 5 mooie wandelroutes op de Veluwe

2 Mins read
Hou je van wandelen? Dan is het een goed idee om op vakantie te gaan naar de Veluwe. Je hebt hier namelijk…
Sport & Lifestyle #MNLK

Een home workout schema voor vrouwen

1 Mins read
Wil je je conditie als vrouw gemakkelijk thuis opkrikken? Dan heb je geluk! Er bestaan immers heel wat oefeningen die je zelf…