The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Check hier enkele highlights van Khabib Nurmagomedov

1 Mins read

Ben je liefhebber van vechtsporten? Dan heb je wellicht van Khabib Nurmagomedov gehoord. Dit is een voormalige Russische MMA vechter die dit jaar toevallig gestopt is. Maar wat is er zo bijzonder aan deze man? In dat artikel geven we enkele highlights.

Enkele highlights van Khabib Nurmagomedov

Het is iets wat bijna niet mogelijk is om voor te stellen, maar toch is het zo. Khabib Nurmagomedov staat bekend om het feit dat hij nog nooit heeft verloren en dat is natuurlijk zeer bijzonder te noemen. Zeker als je nagaat in wat voor competitie wordt gespeeld en wat er zoal op het spel staat. Maar wat zijn dan de statistieken, vraag je je natuurlijk af.

Als het gaat om MMA dan heeft hij 29 officiële wedstrijden gespeeld. Daarvan heeft hij er dus ook 29 gewonnen, waarvan 8 zelfs met een knock-out. Een knock-out betekent dat je tussentijds al wint, omdat de tegenstander niet meer verder kan. Een reguliere winst is dat er met punten wordt geteld wie het meeste heeft gescoord.

Meeste takedowns

Maar er zijn nog meer opvallende aspecten als het gaat om deze vechter. Zo staat hij ook bekend om de meeste takedowns in één gevecht. MMA is een sport waarbij veel mag, zo mag je je tegenstander ook in een soort van wurggreep leggen en hem of haar op de grond slingeren. Dit wordt dan een take down genoemd. Vaak doen MMA-vechters pogingen tot een take down, maar dit gaat niet altijd goed. Khabib Nurmagomedov heeft ooit eens 27 take downs in één gevecht geprobeerd, waarvan er 21 slaagden. Dat is een bijzonder hoog percentage.

Meer weten?

Hierboven hebben we enkele belangrijkste kernpunten genoemd, maar op internet is er nog veel meer over hem te vinden. Je kunt bijvoorbeeld leuke filmpjes over hem kijken. Daarnaast staan er op verschillende websites ook nog vele informatie.

Leestip -> Conor McGregor’s Net WorthCheck het Instagram account van Conor McGregor