Gaming #MNLK

Cold Steel IV is de vierde en nieuwste game in de Trails of Cold Steel-series

1 Mins read

Cold Steel IV volgt meteen het verhaal na het einde van III’s cliffhanger, waarin hoofdrolspeler Rean Schwarzer in gevangenschap zat. Het eerste hoofdstuk van de game, dat ongeveer een kwart van de totale speeltijd in beslag neemt, volgt Reans studenten. Deze leden van de nieuwe Klasse VII werden geïntroduceerd in III. Zij doorkruizen het Ereboniaanse rijk en gaan op zoek naar een manier om Rean te vinden en t e redden. Hoewel tijdens dit deel van de game verschillende oudere personages tijdelijk aanwezig zijn, staat de nieuwe Class VII duidelijk centraal in het verhaal, wat een welkome en verfrissende verandering is.

Trails of Cold Steel IV

De rest van de game zal voor fans van de serie bekend aanvoelen. Cold Steel IV is voor III wat II was voor de eerste game, een logische opvolger. Als speler krijg je een airship waarmee je vrij bent om de gebieden te verkennen die in de vorige game zijn geïntroduceerd. Deze gebieden worden langzaam ontgrendeld als het verhaal vordert. Hoewel de hoofdstad Heimdall, net als in II, wederom niet bezocht wordt, introduceert IV ook nieuwe gebieden zoals delen van de stad Crossbell van Zero / Ao.

YouTube video

Deze waren niet te zien in III, net als het dorp Ulster, dat eerder was verschenen in een manga die plaatsvond tussen Sky 3rd en Zero, en in een drama-cd die plaatsvond tijdens Cold Steel II. De gigantische gevechten tussen robotten zijn ook opnieuw in evenwicht gebracht, waarbij het gebruik van items deze keer essentieel lijkt te zijn. Helaas voelen ze niet zo goed als in III.

De soundtrack van Cold Steel IV is duidelijk veel beter dan die van III, met veel meer opvallende en pakkende tracks. Op de soundtrack keren ook twee bekende tracks terug. Helaas verschijnen ze maar één keer tijdens de game, en laat in het spel, maar ze zullen long-time fans zeker bekoren.

Zie hier de gameplay:

YouTube video

Leestip -> Speel met de iconische Pokémon Pikachu op de Nintendo Switch & NBA 2K21 – Release – gameplay en meer!