The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Daar is hij dan! De nieuwe Renault Austral 

1 Mins read

Deze SUV is niet alleen 100% hybride verkrijgbaar, maar heeft ook nog een motorvermogen van 200 pk. Voor de uitvoering die volledig hybride is, ligt de startprijs van de opvolger van de Kadjar op 44.980,- euro. De benzine uitvoering is er al vanaf 36.480,- euro. 

De verschillende uitvoeringen op een rijtje:

  • Equilibre (mild hybrid advanced 130 pk)
  • Techno (mild hybrid advanced 130 pk)
  • Techno (hybrid 200 pk)
  • Techno Esprit Alpine (hybrid 200 pk)
  • Iconic (hybrid 200 pk)
  • Iconic Esprit Alpine (hybrid 200 pk)

Opties en nog meer opties

Bij alle uitvoeringen van de Renault Austral is er keuze uit 32 opties om toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld het al grote touchscreen uitbreiden van een indrukwekkende 12 inch naar 24 inch en is er nog een mogelijkheid een uitschuifbaar display toe te voegen. Daarnaast zijn er de parkeersensoren en achteruitrijcamera. Al is dat tegenwoordig misschien niet eens meer zo spannend.  Niet spannend maar wel bijzonder is dat dit model ook met vierwielaandrijving kan komen. 

Spannender is dat het besturingssysteem van de bovengenoemde schermen allemaal draait op een programma op basis van Android Automotive. Hierdoor zijn er slimme Google-functies die goed tot hun recht komen en is het makkelijk om met je smartphone het systeem te bedienen. Ook zijn er handige veiligheidssnufjes zoals een waarschuwing als je dreigt je rijbaan te verlaten, meldingen van voetgangers en fietsers, koplampen met geïntegreerde mistlampfunctie en actieve bochtenverlichting. 

Kortom, een auto die met je meedenkt. 

Het oog wil ook wat 

De voorloper van de Austral; de Kadjar, werd door de gemiddelde liefhebber niet goed ontvangen. Door zijn innerlijk niet, maar ook door zijn uiterlijk niet. Te zacht en te lief. 

Gelukkig hebben de tekenaars erg hun best gedaan op deze opvolger. De stoere lijnen van de auto gecombineerd met een grove grill met een blokpatroon zorgen voor een robuuster uiterlijk. Ook in de eindeloze opties is veel te variëren met deze grote SUV (want groot is hij, met afmetingen van 4,51 meter lang, 1,83 meter breed en 1,62 meter hoog, bij een wielbasis van 2,67 meter). 

Zo kan het stuurwiel bekleed worden met leder en alcantara met speciale stiksels, maar ook de kappen van de buitenspiegels kunnen bijvoorbeeld in de kleur van het dak als je gaat voor een tweekleurige samenstelling. En onze persoonlijke favoriet; een vast panoramisch glazen dak. Mogelijkheden genoeg dus met deze nieuwe hybride SUV auto.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: