The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dag op pad in het buitenland? Dit zijn de musthaves voor in jouw tas!

2 Mins read

Op vakantie kost het wat tijd om te schakelen. Omdat je je ineens in een andere omgeving bevindt, heb je andere spullen nodig dan normaal, heb je andere behoeftes en komt het daarom wel eens voor dat je pardoes wat vergeet. Wanneer je een dag op pad gaat om de omgeving te verkennen heb je waarschijnlijk een handtas of rugzak mee voor de belangrijkste spullen. In dit blogartikel geven we je een aantal tips over de spullen die je absoluut in deze handtas of rugzak moet stoppen wanneer je een dag op pad gaat in het buitenland. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat je alles gepakt hebt voor een dag ontdekken en cultuur snuiven!

Bescherming tegen de zon
In de stralende mediterrane zon verbrand je vrij snel, ook al heb je dat misschien niet zo snel door als je in een hete stad wandelt als wanneer je op het strand loopt. Voor je het weet ben je kreeftrood! Smeer je gezicht, nek, schouders, armen en benen in met zonnebrandcrème voordat je de deur uitgaat. Berg de tube daarna weer op in de handtas zodat je gedurende de dag de zonnecrème opnieuw kunt aanbrengen wanneer dat nodig is. Een hoed of pet om je hoofd en gezicht te bedekken is ook geen overbodige luxe en daarnaast kan een blouse met lange mouwen ook goed van pas komen.

Hydratatie & snacks
Het is belangrijk dat je je waterfles niet vergeet. In Nederland raak je niet zo snel uitgedroogd maar door het warme weer in het buitenland is deze kans vele malen groter. Het is raadzaam om voldoende te drinken, zeker omdat je de hele dag actief zult zijn is voldoende water heel belangrijk; je wilt niet ziek worden door uitdroging of een zonnesteek oplopen terwijl je heerlijk aan het genieten bent van je vakantie. Naast de waterfles in de tas kunnen wat snacks ook goed van pas komen. Vooral wanneer je een landelijk gebied bekijkt wat verder uit de stad is het niet altijd mogelijk om naar de winkel te gaan voor iets te eten. Wat groenten zoals worteltjes, komkommer of tomaatjes in combinatie met wat zoute snacks zoals tukjes of zoute stokjes zijn altijd prettig om bij de hand te hebben.

De portemonnee
Natuurlijk is je portemonnee niet geheel onbelangrijk wanneer je een dag op pad gaat. Op vakantie kan het handig zijn om zowel contant geld als een pinpas of creditcard te hebben. Op sommige buitenlandse locaties (zoals vintagewinkels of traditionele marktplaatsen) is het niet mogelijk om met een pinpas aankopen te doen. Wat extra geld bij de hand hebben is wel zo makkelijk. Daarnaast kan het, vooral op vakantie, erg handig zijn om een creditcard in je portemonnee te hebben. Met een creditcard kun je namelijk eenvoudig een auto huren, hotelreserveringen maken of simpelweg betalingen voldoen. Heb je het niet zo op een creditcard omdat je liever niet het gevaar loopt om in de schulden te raken? Dan kun je wellicht een prepaid creditcard aanvragen. Hiermee krijg je wel de voordelen van een creditcard, maar zet je ook een limiet op de creditcard ICS waar je niet overheen mag gaan.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

4 tips om jouw aankopen veilig en online te doen

1 Mins read
Gemakkelijk online dat nieuwe jurkje of die mooie broek bestellen, simpeler gaat het niet worden. Toch is verstandig om vooraf na te…
Business & Luxury #MNLK

Alles wat je moet weten over het aanvragen van een creditcard

2 Mins read
Ga je regelmatig buiten Europa op vakantie? Of doe je zo nu en dan een aankoop in een land buiten de Europese…