The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dagje op stap met de motor?

2 Mins read

Niets is prettiger en rustgevender dan een dagje weg gaan met de motor. Heerlijk genieten tijdens de rit en de omgeving waar jij doorheen rijdt. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om veilig en vertrouwd op de motor te stappen? Hieronder vind je enkele tips wat je kan gebruiken om jouw rit goed en wel voor te bereiden.

Stippel de route uit

Op stap gaan met de motor is voor de echte rijders onder ons onwijs leuk om te doen. Echter zal je een aantal punten van tevoren moeten uitwerken wil je de reis comfortabel kunnen maken. Zorg er dus voor dat je een route hebt uitgestippeld alvorens je daadwerkelijk op stap gaat. Let goed op wegen die opengebroken kunnen zijn of wellicht een omleiding waar je rekening mee dient te houden.

Controleer de kleding goed!

Motorkleding dragen is niet alleen comfortabel, maar ook verstandig en een echte must. Zo heb je de keuze uit een compleet motorpak of wellicht de jas en broek los van elkaar. Hierin ben je natuurlijk vrij om te kiezen wat het beste bij jou past. Een compleet pak dragen is op zich wel handig. Echter zal je rekening moeten houden dat je dan de hele dag met het pak rond moet lopen mits je geen andere kleding bij je hebt. Een motorjas of broek zou je iets sneller uit kunnen trekken. Vergeet overigens niet om geschikte motorhandschoenen te dragen tijdens de rit! Zo ga je koude en verkleumde handen tegen, en zorgt het ook voor goede bescherming tijdens de rit.

Is jouw helm nog intact?

Ooit aan gedacht om jouw helm eerst goed te controleren alvorens je daadwerkelijk op stap gaat? Niets is belangrijker om de helm te controleren alvorens je op de motor gaat stappen. Heb je bijvoorbeeld een systeemhelm? Let er dan goed op dat het kinstuk ook daadwerkelijk nog goed werkt. Kan je hem nog openklappen zonder problemen? Dan weet jij dat dit in orde is. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat de riem waarmee je de helm vastklikt ook goed werkt. Niets is belangrijk dan veilig jou weg vervolgen.

Uiteraard voert een echte motorrijder standaard deze controlepunten uit. Toch is het wel van belang om hier toch even in herinnerd te worden. Ga vertrouwd en veilig de weg op en vergeet niet te genieten van de omgeving tijdens de rit. Je zult merken dat je een stuk rustiger jouw weg kan vervolgen nadat jij de belangrijke punten hebt gecontroleerd. Fijne reis en waar gaat jouw volgende reis naartoe? 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Gitaar of keyboard, welk instrument kies jij?

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de duurste motoren ter wereld

1 Mins read
Een motor als transportmiddel is voor de meeste mensen niet weggelegd. Het idee dat je zonder de bescherming van het autochassis met…