The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dakbedekking van de beste kwaliteit

2 Mins read

Goede dakbedekking is essentieel voor het behoud van jouw dak. Men investeert doorgaans graag in zaken die zichtbaar zijn. Zoals een mooie nieuwe keuken of een leuke nieuwe inrichting. Toch kan het ook belangrijk zijn om te investeren in dingen die niet direct zichtbaar zijn. Neem bijvoorbeeld je dakbedekking. Dit is niet iets wat je ziet, maar dakbedekking van goede kwaliteit is wel heel belangrijk.

Wat is EPDM precies?

Dakbedekking is in allerlei verschillende vormen te verkrijgen. Een veelgebruikte soort is EPDM folie. De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dat dit type dakbedekking bij veel kenners de voorkeur heeft, is niet voor niets. Het betreft een synthetische rubbersoort die heel sterk is. Daarnaast is deze rubbersoort heel flexibel en weerbaar tegen allerlei invloeden van buitenaf. EPDM is daarom niet alleen populair als dakbedekkingsmateriaal, maar het wordt ook in diverse andere branches gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de rubbers die op het portier van jouw auto zitten. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook EPDM. De populariteit van deze rubbersoort heeft alles te maken met de hoge kwaliteit en de relatief lage prijs.

Zelf jouw dakbedekking plaatsen

Is jouw dak nodig toe aan een nieuwe dakbedekking? Dan is het dus raadzaam om voor EPDM te kiezen. Deze rubbersoort is heel sterk en gaat daardoor erg lang mee. Daarnaast kun je dit type dakbedekking, in tegenstelling tot veel andere soorten dakbedekking, zelf gemakkelijk leggen. Het enige wat je nodig hebt is een EPDM pakket. Dit pakket is voorzien van alle benodigde materialen voor het leggen van de EPDM dakbedekking. Het pakket is in twee varianten verkrijgbaar. Het basispakket bestaat uit de EPDM dakbedekking op maat en de benodigde lijm. Het XL pakket is daarnaast ook voorzien van kit en een hemelwaterafvoer. Welk pakket je ook kiest: met de bijgevoegde handleiding is de klus zo geklaard!

Waarom voor EPDM dakbedekking kiezen?

Het grote voordeel van EPDM dakbedekking is dus dat je deze zelf kunt leggen. Dit heeft te maken met het feit dat je EPDM kunt lijmen. De traditionele soorten dakbedekking moeten daarentegen gebrand worden. Dit betreft een stukje vakmanschap dat je niet zelf kunt uitvoeren. EPDM is dus met recht gebruiksvriendelijk te noemen. Maar dat is niet het enige voordeel. Deze rubbersoort gaat ook nog eens heel lang mee. EPDM is bestand tegen UV en tegen extreem hoge en lage temperaturen. Door deze hoge weerbaarheid gaat een EPDM dak gemiddeld vijftig jaar mee. We kunnen dus wel stellen dat EPDM hét materiaal is voor jouw dakbedekking.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe creëer je een veilige woning met glas?
En deze: Hoe kun je het beste kiezen welk alles in 1 pakket bij jou past?